BlackRock overweegt een overgang van Bitcoin naar Ripple's XRP, aldus geruchten

TTijmen 20 september 2023 16:23

Volgens de geruchten in de cryptowereld lijkt de financiële gigant BlackRock over te willen stappen van Bitcoin naar XRP, de digitale munteenheid van Ripple. Hoewel deze verandering niet is bevestigd, leidt de mogelijke verschuiving tot opwinding in de gemeenschap.

BlackRock overweegt overstap naar XRP

BlackRock heeft altijd in het middelpunt van de aandacht gestaan als een prominente speler in de financiële wereld met meer dan $9 biljoen aan beheerd vermogen. Er doen geruchten de ronde dat de vermogensbeheerder kan overwegen te verschuiven van Bitcoin naar XRP, de digitale munteenheid van Ripple. Deze geruchten zijn echter nog onbevestigd, maar als ze waar blijken te zijn, kunnen ze verstrekkende gevolgen hebben voor de cryptomarkt.

Waarom BlackRock geïnteresseerd kan zijn in XRP

Verschillende factoren kunnen de groeiende interesse van BlackRock in XRP verklaren. Ten eerste kunnen de veranderende regelgeving en technologische ontwikkelingen rond cryptocurrencies de aantrekkelijkheid van XRP hebben verhoogd. Ten tweede suggereert een recent gepubliceerd rapport dat XRP een meer winstgevende investering kan zijn dan Bitcoin. Dit nieuws heeft al veel opschudding veroorzaakt binnen de crypto-gemeenschap.

Er wordt gefluisterd dat Robert Mitchnick, de huidige hoofdverantwoordelijke voor crypto-investeringen bij BlackRock, vroeger bij Ripple heeft gewerkt. Deze informatie heeft geleid tot hevige speculaties over mogelijke verbindingen tussen BlackRock en Ripple. Hoewel deze geruchten nog niet zijn bevestigd, kunnen ze het beste met een korreltje zout worden genomen.

Een ander punt dat de interesse van BlackRock in XRP kan hebben aangewakkerd, is de lopende rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). Deze langdurige juridische strijd heeft de aandacht van de cryptowereld getrokken en kan mogelijk de interesse van BlackRock in de digitale munteenheid van Ripple hebben vergroot.

Ripple CEO prijst voordelen van XRP

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft onlangs de verschillen tussen XRP en Bitcoin benadrukt. Hij wees op het potentieel van XRP om te floreren dankzij de samenwerking tussen Ripple en banken, in tegenstelling tot Bitcoin dat juist banken en overheden buiten spel wil zetten door een gedecentraliseerd netwerk.

Recente prijsverhoging van XRP

Interessant is ook dat de koers van XRP recentelijk is gestegen. Op het moment van schrijven wordt de digitale munteenheid verhandeld voor een prijs van $0,5205, wat een stijging van meer dan 8% is ten opzichte van een week geleden. Dit kan het vertrouwen in de munteenheid verder versterken en mogelijk bijdragen aan de groeiende interesse van BlackRock in XRP.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.