BlackRock en Jio Financial Services kondigen digitale investeringsjoint venture aan

PPieter 27 juli 2023 14:22

BlackRock kondigt samenwerking aan met Jio Financial Services voor de lancering van een 'digital-first' beleggingsaanbod in India. Dit nieuwe project, ook wel 'Jio BlackRock' genoemd, heeft tot doel miljoenen Indiase beleggers te voorzien van betaalbare en innovatieve beleggingsoplossingen.

BlackRock werkt samen met Jio Financial Services

De wereldwijde investeringsreus BlackRock zet zijn expansie in India voort door samen te werken met Jio Financial Services (JFS), een dochterbedrijf van de Indiase tycoon Mukesh Ambani's Reliance Industries - het waardevolste bedrijf van India. Beide bedrijven plannen elk een investering van maximaal $150 miljoen in de 50:50 joint venture, genaamd 'Jio BlackRock'. Het project heeft tot doel 'tech-enabled' toegang te bieden aan miljoenen Indiase investeerders voor betaalbare en innovatieve beleggingsoplossingen.

Unieke speler door combinatie van expertise en middelen

De samenwerking tussen BlackRock en JFS heeft als doel om een unieke speler op de Indiase markt te introduceren, dankzij de combinatie van expertise, schaal en middelen van beide bedrijven. BlackRock brengt zijn kennis van investeringsbeheer, technische toegang, operaties, schaal en markt intellectueel kapitaal in, terwijl JFS bijdraagt met lokale marktkennis, digitale infrastructuur en uitvoeringsmogelijkheden.

Voordat het gezamenlijke project van start kan gaan, moet het nog door de regelgevende instanties worden goedgekeurd en aan de wettelijke vereisten voldoen. Beide bedrijven benadrukten dit punt bij de aankondiging van hun samenwerking. Het is dus belangrijk dat alle stappen zorgvuldig worden doorlopen voordat de joint venture officieel kan worden gelanceerd.

Hoewel BlackRock recentelijk bullish bewegingen heeft gemaakt op de crypto-markten door een aanvraag in te dienen voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten, zijn er in de aankondiging van het nieuwe project geen concrete plannen voor cryptocurrencies of digitale activa genoemd. Het blijft dus onduidelijk of en hoe cryptovaluta's onderdeel zullen zijn van het 'digital-first' aanbod in India.

BlackRock toont interesse in crypto-markt

BlackRock heeft recentelijk zijn interesse in de cryptomarkt verder getoond door een aanvraag in te dienen voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft de aanvraag van BlackRock inmiddels geaccepteerd voor beoordeling. Het is een opmerkelijke stap die erop wijst dat BlackRock gelooft in de potentie van cryptovaluta's, ondanks het feit dat er in het 'Jio BlackRock' project nog geen concrete plannen zijn genoemd voor het opnemen van cryptovaluta's.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.