BlackBerry blokkeert 1,5 miljoen cyberaanvallen: crypto-industrie zwaar getroffen

PPieter 7 augustus 2023 23:33

BlackBerry blijkt een belangrijke rol te spelen in de strijd tegen cybercrime. In slechts negentig dagen heeft het bedrijf meer dan 1,5 miljoen cyberaanvallen gestopt, waarbij de crypto-industrie als een primair doelwit wordt gezien.

BlackBerry stopt miljoenen cyberaanvallen

Volgens de recent gepubliceerde Global Threat Intelligence rapportage heeft BlackBerry in een periode van slechts negentig dagen meer dan 1,5 miljoen cyberaanvallen weten te blokkeren. Deze prestatie toont aan dat het bedrijf een belangrijke speler is op het gebied van cybersecurity, en illustreert de omvang van de dreiging die cyberaanvallen momenteel vormen.

Crypto-industrie als doelwit voor fraudeurs

Het rapport van BlackBerry's Cybersecurity Solutions afdeling geeft aan dat de crypto-industrie als een aantrekkelijk doelwit wordt gezien door fraudeurs. Door het gebruik van geavanceerde tools die gericht zijn op het omzeilen van traditionele beveiligingsmaatregelen, zijn deze fraudeurs in staat om met succes aanvallen uit te voeren op de crypto-industrie.

BlackBerry's telemetrie afdeling heeft vastgesteld dat er een toenemende trend is in het gebruik van malware tools zoals 'RedLine' en 'SmokeLoader'. Deze tools stellen cybercriminelen in staat om gevoelige gegevens, waaronder creditcard- en cryptocurrency informatie, te ontfutselen.

Linux en macOS gebruikers onder vuur

Naast de crypto-industrie, zijn de gebruikers van de besturingssystemen Linux en macOS ook belangrijke doelwitten voor cybercriminelen. Linux-gebruikers worden voornamelijk getarget vanwege hun betrokkenheid bij het minen van Monero (XMR), terwijl macOS-gebruikers worden geconfronteerd met 'Atomic macOS', een nieuwe vorm van malwarebedreiging.

Het cyberbeveiligingsrapport van BlackBerry toont aan dat het bedrijf de meeste aanvallen heeft kunnen stoppen in de Verenigde Staten, met een opmerkelijke stijging in de Aziatische regio's, met name in Zuid-Korea en Japan.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.