Bitwise's voorspellingen voor 2024: Bitcoin naar $80k en stablecoins groter dan Visa

PPieter 14 december 2023 09:17

Cryptocurrency beleggingsfonds Bitwise is optimistisch over de toekomst van Bitcoin en stablecoins. Zij voorspellen dat Bitcoin in 2024 een nieuwe recordhoogte van $80.000 zal bereiken. Daarnaast verwachten ze dat stablecoins in 2024 groter worden dan Visa, aangedreven door de 'enorme honger' naar digitale dollars.

Stablecoins zullen floreren in inflatiegevoelige landen

Volgens Bitwise is er een 'enorme honger' naar digitale dollars, vooral in landen waar de inflatie hoog is. Stablecoins, die hun waarde vasthouden door ze te koppelen aan een reserve van 'stabiele' activa zoals de dollar, bieden in deze landen een aantrekkelijke uitweg. Bitwise voorspelt dan ook een grote groeiperiode voor deze digitale munten.

Bitcoin op weg naar een nieuwe recordhoogte in 2024

Bitwise is bijzonder optimistisch over Bitcoin. Zij voorspellen dat de prijs van de munt in 2024 zal stijgen naar een nieuwe recordhoogte van $80.000. Dit is volgens hen te danken aan twee belangrijke katalysatoren: de verwachte lancering van de Spot Bitcoin ETF in 2024 en de 'halving' van de nieuwe Bitcoin-supply rond eind april.

Stablecoins kunnen Visa overtreffen in geldcirculatie

Ryan Rasmussen, een medewerker van Bitwise, heeft een aantal voorspellingen gedaan voor 2024. Een daarvan is dat er in dat jaar meer geld zal circuleren via stablecoins dan via het traditionele betaalsysteem Visa. Dit onderstreept de verwachte groei en het potentieel van stablecoins in de komende jaren.

Een andere opvallende voorspelling van Bitwise is gerelateerd aan de Spot Bitcoin ETFs. Zij voorspellen dat deze ETFs binnen vijf jaar een marktkapitalisatie van $72 miljard zullen bereiken. Dit zou betekenen dat ze ongeveer 1% van de totale Amerikaanse ETF-markt in handen hebben. Een ambitieuze, maar niet ondenkbare voorspelling gezien de recente groei van cryptocurrency.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.