Bitcoinkoers daalt na bekendmaking Amerikaanse inflatiecijfers

TTijmen 15 november 2023 07:02

De Bitcoin koers heeft een significante daling laten zien na de onthulling van de Amerikaanse inflatiecijfers. De constant blijvende inflatie en de toenemende druk op centrale banken zouden de oorzaken kunnen zijn van deze daling.

Bitcoin reageert op CPI-cijfers

Bitcoin, de toonaangevende cryptocurrency, heeft de afgelopen dagen een terughoudende prestatie getoond. Beleggers en analisten hebben dit nauwlettend in de gaten gehouden, gezien het sterke verband tussen de Bitcoin-markt en economische indicatoren, zoals de Amerikaanse Consumer Price Index (CPI). Deze terughoudendheid zou kunnen voortvloeien uit de anticipatie op de CPI-cijfers, die in het algemeen een sterke invloed hebben op de financiële markten.

Onveranderde inflatie volgens CPI

De CPI-cijfers voor oktober, die reeds zijn vrijgegeven, blijken consistent te zijn met de cijfers van de vorige maand. Dit geeft aan dat de inflatieperiode onveranderd blijft. De CPI, een belangrijke economische indicator die de gemiddelde prijsveranderingen van een mandje van goederen en diensten weerspiegelt, heeft in jaarvergelijking een stijging van 3,2% laten zien. Dit beeld suggereert dat het inflatieklimaat stabiel blijft.

Centrale banken wereldwijd ervaren toenemende druk vanwege de aanhoudende economische onrust. Hun primaire verantwoordelijkheid is het stabiliseren van financiële markten en het behouden van een gezonde inflatie. Om dit te bereiken, kunnen centrale banken obligaties kopen om rentetarieven laag te houden en prijzen te stabiliseren. Echter, ze hebben ook de taak om hun valuta te beschermen tegen devaluatie, wat kan leiden tot hogere inflatie door stijgende importkosten.

Bitcoin reageert op economische situatie

De Bitcoin koers, die doorgaans reageert op economische signalen, heeft een daling ingezet in reactie op de recente CPI-cijfers en de algemeen complexe economische situatie. De aanhoudende stagnatie van de inflatiecijfers, gecombineerd met de druk op centrale banken om actie te ondernemen, lijkt te hebben geleid tot onzekerheid onder investeerders. Dit zou de recente daling van meer dan 3,5% in de Bitcoin koers binnen 24 uur hebben veroorzaakt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.