Bitcoin zet nieuw record neer: een combinatie van extra kapitaal en 'halving'

PPieter 6 maart 2024 07:46

De bekendste cryptomunt, Bitcoin, heeft een nieuw record gevestigd door een waarde van meer dan 69.000 dollar te bereiken. Dit record is mede tot stand gekomen door een instroom van extra kapitaal en de verwachte 'halving' in april.

Bitcoin zet nieuw record neer

Bitcoin, 's werelds meest bekende cryptomunt, heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. De munt was op een bepaald moment meer dan 69.000 dollar waard, waarmee het vorige record van 68.990 dollar uit november 2021 werd overschreden. Ook al is de waarde sindsdien iets gedaald, de munt blijft sterk presteren op de markt.

Goedkeuring Bitcoin-ETF's geeft boost

Een belangrijke impuls voor Bitcoin is de goedkeuring van de zogenaamde Bitcoin-ETF's. Dit heeft de deur geopend voor traditionele beleggers om de cryptomunt te kopen via Amerikaanse vermogensbeheerders, een optie die voorheen niet beschikbaar was. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke instroom van extra kapitaal in Bitcoin.

'Halving' verhoogt vraag naar Bitcoin

Crypto-analisten verklaren de sterke vraag naar Bitcoin ook door de zogenoemde 'halving'. Dit is een vierjaarlijks evenement waarbij de beloning die Bitcoin-miners ontvangen, wordt gehalveerd. Dit proces is vastgelegd in het Bitcoin-protocol en zorgt ervoor dat er in de loop der jaren steeds minder bitcoins beschikbaar komen. Dit draagt bij aan de stijging van de waarde van Bitcoin.

Bitcoin is uniek ten opzichte van traditionele valuta zoals euro's of dollars, omdat het aantal bitcoins dat kan worden geproduceerd, is beperkt. Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin, heeft bepaald dat er in totaal slechts 21 miljoen bitcoins zullen zijn. In tegenstelling tot traditionele valuta kunnen bitcoins dus niet onbeperkt worden bijgedrukt, wat bijdraagt aan de vraag en de waarde van de munt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.