Bitcoin zet nieuw record: Meer dan 500.000 nieuwe adressen in een week

PPieter 18 juli 2023 09:34

Het gemiddelde aantal nieuwe Bitcoin adressen is voor het eerst dit jaar boven de 500.000 per week uitgekomen. Deze stijging kan worden gezien als een bullish ontwikkeling voor Bitcoin. De laatste keer dat dit gebeurde, was in mei 2021, tijdens de bullrun die de Bitcoin koers omhoog stuwde naar 69.000 dollar.

Groei in nieuwe Bitcoin-adressen

Het is een grote stap voor de Bitcoin gemeenschap: voor het eerst dit jaar is het wekelijkse gemiddelde van nieuwe Bitcoin-adressen boven de 500.000 uitgekomen. Dit toont duidelijk aan dat de interesse in Bitcoin blijft groeien en dat er meer en meer mensen betrokken raken bij de digitale valuta. Deze ontwikkeling kan ook gezien worden als een indicatie dat de Bitcoin-markt aan het groeien is.

Bullish signalen voor Bitcoin

Een stijging in het aantal nieuwe Bitcoin-adressen is in principe een bullish signaal voor de digitale munteenheid. Historisch gezien duidt een toename van de activiteit op het netwerk erop dat investeerders een positieve toekomst voor Bitcoin voorzien. Het is dus geen toeval dat deze indicator het laatst boven de 500.000 uitkwam tijdens de bullrun in mei 2021, toen Bitcoin de koers van 69.000 dollar bereikte.

Ondanks enkele hobbels doet Bitcoin het op koersgebied fantastisch. Sinds het begin van het jaar is de digitale munteenheid met ongeveer 80 procent gestegen. Dit lijkt behoorlijk in overeenstemming te zijn met de toename van de activiteit op het netwerk. Het blijft echter een uitdaging voor de bulls om definitief door de grens van 31.000 dollar te breken, zoals we afgelopen week weer zagen.

Potentiële uitdagingen op macro-economisch niveau

Hoewel de recente ontwikkelingen rond Bitcoin grotendeels positief zijn, wijzen macro-economische factoren op een mogelijke moeilijke periode voor Bitcoin en andere risicovolle activa. Met name de aanhoudend hoge inflatie, die ver boven de doelstelling van 2,0 procent blijft, is een punt van zorg. Hierdoor blijven de rentes waarschijnlijk nog langer op dit verhoogde niveau, wat een negatief effect kan hebben op risicovolle investeringen zoals Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.