Bitcoin zakt tot laagste punt in 6 weken, investeerders blijven voorzichtig

PPieter 1 augustus 2023 10:03

De koers van Bitcoin is gedaald tot het laagste niveau in de afgelopen 6 weken, terwijl investeerders voorzichtig blijven. Ondanks de daling is er nog steeds een groei in het aantal adressen met BTC, wat duidt op een voortdurende adoptie van de cryptocurrency.

Bitcoin raakt dieptepunt sinds juni

Na een instabiele periode is de Bitcoin-koers enkele uren geleden onder de $29.200 gezakt. Het bereikte een dieptepunt van $28.700, de laagste prijs sinds 21 juni. Hoewel dit een aanzienlijke daling is, lijkt de prijs zich nu voorzichtig te herstellen. Op dit moment is de prijs van BTC op Binance $28.927 en €26.346 op Bitvavo, wat een daling van 1,6% voor de dag betekent.

Er is een voorzichtige trend zichtbaar onder zowel particuliere als institutionele investeerders. Volgens CoinShares hadden Bitcoin-investeringsproducten afgelopen week opnieuw een netto-uitstroom, hoewel deze klein was. Deze uitstroom van $19,3 miljoen is slechts een fractie van de half miljard die in de eerste helft van 2023 naar Bitcoin-fondsen stroomde. Het geeft echter wel het huidige sentiment weer.

Groei in aantal adressen met BTC

Ondanks de dalende prijs en de netto uitstroom in investeringsproducten, blijft het aantal adressen met Bitcoin groeien. In het afgelopen jaar zijn er meer dan 5 miljoen wallets aangemaakt met BTC erop, volgens analist Ali Martinez. Dit brengt het totale aantal adressen met een BTC-balans van meer dan 0 op een indrukwekkende 47,9 miljoen, wat een nieuwe all-time high is, aldus analysebedrijf Glassnode.

Zoals we eerder rapporteerden, heeft de volatiliteit van de Bitcoin-koers een historisch laag niveau bereikt. In het verleden heeft een lange periode van consolidatie meestal geleid tot een heftige uitbraak. Op dit moment is er echter nog geen uitbraak te zien, waardoor de onzekerheid onder investeerders toeneemt.

Verdere daling naar $28.000 voorspeld

Analisten, zoals Axel Adler Jr en Tony, worden steeds bearisher op de korte termijn. Ondanks het feit dat de verkoopdruk vanuit korte termijn houders afneemt, zou een daling naar $28.000 geen verrassing zijn. Tony voegde eraan toe dat de huidige daling geen verrassing was, aangezien Bitcoin er niet in slaagde om de onderkant van het bereik te heroveren. Voor hem lijkt $28.000 op dit moment realistisch.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.