Bitcoin zakt onder trendlijn: einde uptrend?

TTijmen 22 augustus 2023 09:02

De bitcoinprijs is in korte tijd met bijna 15% gedaald, waarbij de cryptocurrency een aanzienlijke technische schade heeft opgelopen. De daling volgde op nieuws dat Elon Musk zijn bitcoinportefeuille heeft afgewaardeerd en speculaties over een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank.

Bitcoinkoers keldert, breekt trend

In een schokkende ontwikkeling is de waarde van Bitcoin in een zeer korte tijd met bijna 15% gedaald. Deze snelle daling heeft de koers van de cryptocurrency van $30.200 op 8 augustus naar de huidige stand van $26.000 gebracht. Dit heeft ertoe geleid dat Bitcoin een aanzienlijke technische schade heeft opgelopen, met als belangrijkste indicator de breuk van het stijgende trendkanaal.

Musk waardeert Bitcoinportefeuille af

Een van de factoren die bijdroegen aan de daling van de Bitcoin-waarde was het nieuws dat Elon Musk, een bekende liefhebber van cryptocurrencies, zijn Bitcoin-portefeuille heeft afgewaardeerd. Dit nieuws kwam aan het licht via een artikel in de Wall Street Journal, dat de financiële cijfers van SpaceX, Musk's ruimtevaartbedrijf, analyseerde.

Naast de acties van Musk heeft ook de speculatie over een mogelijke renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank bijgedragen aan het negatieve sentiment rond Bitcoin. Dit heeft waarschijnlijk geleid tot een verhoogde onzekerheid onder investeerders, wat op zijn beurt de prijsdaling heeft versterkt.

Belangrijk steunniveau in zicht voor Bitcoin

Met de recente daling nadert Bitcoin nu een belangrijk steunniveau rond de $24.970,28, dat overeenkomt met de top van 15 augustus 2022. Technisch gezien ligt op dit niveau een oude horizontale weerstand, wat een zogenaamd pullbackniveau betekent. Dit kan een potentieel punt zijn waar de koers zou kunnen herstellen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.