Bitcoin zakt onder $26.000 terwijl Polkadot stijgt

PPieter 29 augustus 2023 11:05

Terwijl de Bitcoin weer onder het niveau van $26.000 duikt, ziet de cryptomarkt een lichte stijging. De totale marktkapitalisatie van cryptomunten is gestegen met 0,4% naar $1,05 biljoen. Ondanks deze stijging, tonen indicatoren zoals de Fear & Greed Index dat er angst heerst in de markt.

Onduidelijk herstel in de cryptomarkt

Hoewel er een lichte stijging is in de cryptomarkt, is het herstel niet overtuigend. Veel koersen lijken moeite te hebben om stand te houden. Het volume op de derivatenmarkt is zelfs het laagst sinds januari 2023. Ook de Fear & Greed Index, een populaire sentimentindicator, wijst op angst in de markt met een score van 39.

Bitcoin worstelt met de $26.000 grens

Bitcoin duikelde onder $26.000 en bereikte zelfs een dieptepunt van $25.900 voordat het enkele uren later weer steeg. Het bitcoin transactievolume op de blockchain is volgens analysebedrijf Santiment het laagst in drie jaar. Dit is een duidelijk teken van de angst in de markt. De oprichters van Glassnode wijzen erop dat $26.000 een cruciaal niveau is om te behouden.

Net als Bitcoin, ziet Ethereum ook een laag handelsvolume. Ondanks een korte piek naar $1.665, daalt Ethereum nu terug naar $1.645. De dagelijkse transactiekosten zijn volgens IntoTheBlock het laagst in zes maanden, wat een teken kan zijn van voorzichtigheid bij investeerders. Andere grote cryptomunten zoals Tron, Solana, Ripple, Binance Coin, Dogecoin, Polygon en Cardano laten ook een gematigde groei zien.

Polkadot scoort hoogste stijging in cryptotop 10

Polkadot staat bovenaan in de top 10 van cryptomunten met een stijging van 3,2%. De munt wordt op dit moment verhandeld tegen $4,58. Ondanks de algemene voorzichtigheid en het lage volume op de markt, is Polkadot erin geslaagd om indrukwekkende winsten te behalen.

Met een stijging van maar liefst 15,8% is XDC Network de grootste winnaar van de dag in de top 100 van cryptomunten. De koers van XDC is gestaag aan het stijgen en de munt wordt nu verhandeld tegen $0,0596. Ondanks enkele aanzienlijke dalingen in de top 100, zoals bij Maker, Cronos, Kaspa en Flex coin, zijn er ook munten zoals XDC Network die indrukwekkende winsten laten zien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.