Bitcoin worstelt met weerstand: Cruciale dag voor cryptomarkt in het vooruitzicht

PPieter 29 augustus 2023 08:57

Met een moeizame poging om door de weerstand van $26.200 te breken, blijft Bitcoin in een smalle range. Tegelijkertijd staan er vandaag belangrijke evenementen op de cryptokalender die mogelijk een einde kunnen maken aan de zijwaartse trend.

Bitcoin blijft vastzitten in nauwe range

Bitcoin heeft zich niet sterk genoeg getoond om uit te breken boven de weerstand van $26.200. Het blijft consolideren in een smalle range tussen $25.800 en $26.200. Als er een uitbraak zou plaatsvinden, zou de eerstvolgende steun liggen op $25.300 en de weerstand op $27.700. De Bitcoin koers op de crypto exchange Bybit is momenteel $26.055, terwijl deze op Bitvavo gelijk staat aan €24.049.

Sinds de grote daling van bijna twee weken geleden, lijkt Bitcoin onbeslist over de richting die het wil inslaan. De volatiliteit is momenteel extreem laag, wat volgens analist Will Clemente betekent dat de wekelijkse bollinger bands voor Bitcoin nog nooit zo smal zijn geweest. Dit is een indicator van volatiliteit en kan doorgaans duiden op een grotere beweging wanneer de prijs voor een langere tijd stabiel is gebleven.

Amerikaanse economische indicatoren mogelijk van invloed op koers

Vandaag worden er twee belangrijke economische publicaties verwacht uit de Verenigde Staten. Allereerst wordt de CB Consumentenvertrouwen Index van augustus gepubliceerd, die het economisch sentiment en vertrouwen van Amerikaanse consumenten meet. Daarnaast zal het Job Openings and Labor Turnover Survey (JOLTs) rapport van juli door het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) worden gedeeld, dat inzicht geeft in de huidige stand van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Beide cijfers kunnen invloed hebben op de Bitcoin koers.

Uitspraak in rechtszaak Grayscale vs SEC verwacht

Binnen de cryptomarkt is vandaag ook een belangrijke dag, aangezien er mogelijk een uitspraak zal komen in de rechtszaak tussen Grayscale en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ongeveer een jaar geleden begon Grayscale een rechtszaak tegen de financiële waakhond na de afwijzing van zijn verzoek om zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten in een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor Bitcoin.

In ander nieuws heeft de SEC verklaard dat non-fungible tokens (NFT's) die worden verkocht door het in Los Angeles gevestigde entertainmentbedrijf Impact Theory beschouwd worden als investeringscontracten en daarmee onder de effectenwetgeving vallen. Het bedrijf heeft ingestemd met een zogenoemde cease-and-desist order, wat betekent dat het onmiddellijk moet stoppen met het verkopen van NFT's. Het is de eerste keer dat de SEC optreedt tegen NFT’s.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.