Bitcoin worstelt met kritieke zone, terwijl Solana zijn glansmoment heeft

TTijmen 21 december 2023 08:47

De koers van Bitcoin bevindt zich in een cruciale fase, terwijl Solana, een opvallende munt binnen de top 10, een stijging van meer dan 12% noteert. Dit artikel belicht de recente bewegingen op de cryptomarkt en de factoren die een rol spelen in de huidige prijsontwikkelingen.

Bitcoin worstelt met weerstandsniveau

Bitcoin maakte een plotselinge stijging mee die de munteenheid boven een belangrijk weerstandsniveau bracht en uit zijn consolidatiebereik haalde. Hoewel de koers inmiddels weer onder de 44.000 dollar is gedaald, lijkt dit geen slecht nieuws te zijn voor de toekomstige prijsontwikkeling. De 43.400 dollar, die eerst als weerstand diende, lijkt nu te fungeren als steun, en vormt een bodem voor de koers. Als de bitcoin boven dit niveau blijft, kunnen we mogelijk nieuwe hoogtepunten verwachten.

Solana en Avalanche schitteren

Ondanks de worsteling van Bitcoin, springt Solana naar voren als een sterke speler op de cryptomarkt. Solana, met een indrukwekkende stijging van 12,22%, voert de top 10 van best presterende munten aan. Ook Avalanche laat flinke winsten zien, met een stijging van 8,55% in de afgelopen 24 uur. Deze positieve bewegingen geven een contrasterend beeld ten opzichte van de huidige situatie van Bitcoin.

Naast de ontwikkelingen op de cryptomarkt, zijn er ook enkele belangrijke economische gegevens die vandaag worden vrijgegeven. Dit omvat het Bruto Binnenlands Product (BBP) van de Verenigde Staten, een belangrijke indicator van de economische gezondheid, en de wekelijkse Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding. Deze gegevens kunnen een impact hebben op de financiële markten, waaronder ook de cryptomarkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.