Bitcoin wordt op de proef gesteld: Twee factoren remmen de opmars

PPieter 19 augustus 2023 10:27

Volgens Jurriën Timmer, hoofd macro-afdeling bij Fidelity Investments, kunnen twee factoren de koers van Bitcoin aanzienlijk beïnvloeden. De reële rente en de groeicurve van de adoptie kunnen zowel de opwaartse als de neerwaartse potentie van Bitcoin beperken.

Twee factoren kunnen Bitcoin koers beïnvloeden

Jurriën Timmer, een bekende analist en hoofd van de macro-afdeling bij Fidelity Investments, brengt een waarschuwing naar voren over de mogelijke stagnatie van de Bitcoin koers. Hij wijst op twee belangrijke factoren die een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de bewegingen van Bitcoin. Ten eerste, de reële rente. Als deze op 2% blijft, dan kan het opwaartse potentieel van Bitcoin beperkt zijn. Ten tweede, de adoptiecurve. Als deze blijft groeien in lijn met die van het internet, dan kan het opwaartse potentieel eveneens beperkt zijn.

Overwaardering kan Bitcoin koers doen dalen

Volgens de berekeningen van Timmer, zou de huidige waarde van Bitcoin overgewaardeerd kunnen zijn. Als we rekening houden met de reële rente en de adoptiecurve, zou de Bitcoin koers volgens de analist kunnen dalen tot 20.933 dollar. Dit kan tot bezorgdheid leiden bij investeerders, aangezien de huidige koers van Bitcoin aanzienlijk hoger is. Het is echter belangrijk te noteren dat dit slechts één mogelijke uitkomst is en dat het pad van Bitcoin sterk afhankelijk is van verschillende variabelen.

All-time high mogelijk ondanks obstakels

Ondanks de mogelijke beperkingen, suggereert Timmer dat Bitcoin nog steeds in staat zou kunnen zijn om zijn vorige all-time high te bereiken, op basis van een ander model. Als de adoptiecurve van Bitcoin blijft groeien volgens de lijn van een typische power-curve, zou Bitcoin eind 2024 zijn hoogste koers ooit weer kunnen bereiken. Dit betekent dat, ondanks de mogelijk negatieve factoren, er nog steeds positieve vooruitzichten zijn voor de toekomst van Bitcoin.

Op dit moment lijkt de Bitcoin koers te worstelen, met een waarde van 25.847 dollar. Het lijkt erop dat het vertruiden in de digitale munt wat wegebt te midden van de huidige omstandigheden. Het is belangrijk dat beleggers zich bewust zijn van de volatiliteit van de cryptomarkt en begrijpen dat prijsschommelingen normaal zijn in deze sector. Ondanks de huidige koers, blijft Bitcoin een van de meest populaire en veelbelovende digitale activa op de markt.

Voor degenen die van plan zijn om in de cryptowereld te stappen en Bitcoin of een andere cryptocurrency te kopen, is er goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, kunnen onze lezers genieten van een exclusieve aanbieding. Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de aangegeven knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een geweldige kans om te beginnen met investeren in cryptocurrency zonder aanzienlijke kosten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.