Bitcoin wint aan populariteit: CEO van BlackRock ‘bekeert’ zich

PPieter 2 augustus 2023 11:37

Larry Fink, CEO van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, heeft volgens miljardair Mike Novogratz zijn mening over Bitcoin bijgesteld. Fink, die ooit sceptisch was over de cryptocurrency, zou nu een groot fan zijn.

BlackRock CEO wordt Bitcoin-fan

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, beweert in een interview met Bloomberg dat Larry Fink, de CEO van BlackRock, 'orange-pilled' is. Dit betekent dat Fink, die ooit niet in Bitcoin geloofde, nu een groot voorstander is geworden. Volgens Novogratz ziet Fink Bitcoin nu als een toekomstige wereldmunteenheid waar mensen wereldwijd vertrouwen in hebben.

BlackRock dient aanvraag in voor Bitcoin ETF

BlackRock, onder leiding van Fink, maakte recentelijk headlines in de cryptocurrency-wereld door een aanvraag in te dienen voor een Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF), oftewel een beursgenoteerd fonds. Novogratz gelooft dat deze stap door Fink en BlackRock de weg kan vrijmaken voor vele andere ETF’s in de toekomst.

SEC heeft eerdere Bitcoin ETF-aanvragen afgewezen

In het verleden werden alle aanvragen voor een spot bitcoin-ETF in de VS afgewezen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit heeft echter niet voorkomen dat BlackRock, onder leiding van Fink, een poging heeft gewaagd. Volgens Novogratz is de aanvraag van BlackRock een teken van hoop dat het ditmaal wel lukt.

Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, leidt een bedrijf dat investeert in startende cryptocurrency-bedrijven. In het verleden heeft Galaxy Digital een aanvraag ingediend voor een Bitcoin-ETF bij de SEC, maar deze werd afgewezen. Eind 2021 lanceerde het bedrijf een solana (SOL) fonds, hoewel dit geen ETF is.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.