Bitcoin Whales uit de oertijd komen opnieuw in beweging

PPieter 22 juli 2023 16:51

Na jaren van inactiviteit zijn oude bitcoin whales opnieuw actief geworden en hebben enorme hoeveelheden bitcoins verplaatst. Maar wat is de reden achter deze plotselinge activiteit?

Oude Bitcoin Whale komt in beweging

Na jaren van rust is er weer een oude bitcoin whale actief geworden. Volgens het on-chain analysebureau Lookonchain heeft deze whale na een slapeloze periode van 11 jaar bijna zijn complete bitcoinvoorraad verhuisd naar een nieuw adres. Het gaat om een indrukwekkende hoeveelheid van 1.037,42 BTC, die momenteel een waarde heeft van meer dan 27,8 miljoen euro. Deze activiteit toont het potentieel van het 'houden' van bitcoin; de oorspronkelijke investering in 2012 was waarschijnlijk minder dan 4.000 euro.

Een algemene aanname bij dergelijke verplaatsingen is dat de eigenaar de bitcoins wil verkopen. Echter, in dit geval zijn de coins simpelweg verplaatst naar een nieuw adres, en niet naar een cryptobeurs. Dit kan een strategische zet zijn om later de coins op een minder opvallende manier naar een exchange te verplaatsen. Hoewel analysebedrijven zoals Lookonchain dit soort transacties nauwlettend in de gaten houden, is het niet onmogelijk.

Veiligheid mogelijk reden voor bitcoinverplaatsing

Een andere, misschien meer logische reden voor de verplaatsing van de coins is veiligheid. In 2012, toen deze bitcoin whale investeerde, waren er nog oudere versies van bitcoin wallets die gebruik maakten van achterhaalde encryptiemethoden, zoals SHA-1 en MD5. Deze algoritmes zijn tegenwoordig te kraken, waardoor hackers toegang zouden kunnen krijgen tot de wallet en de inhoud ervan zouden kunnen stelen. Het is dus mogelijk dat de investeerder dit risico heeft onderkend en als voorzorgsmaatregel heeft besloten zijn bitcoins te verplaatsen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.