Bitcoin whales slaan toe: massale aankoop door groeiend vertrouwen in spot-ETF

TTijmen 30 oktober 2023 12:18

De grote spelers in het Bitcoin ecosysteem, ook wel bekend als 'whales', hebben de afgelopen week flink ingekocht. Hun vertrouwen in de goedkeuring van een spot-ETF voor Bitcoin lijkt toe te nemen.

Whales verhogen Bitcoin accumulatie

De 'whales' in het Bitcoin ecosysteem hebben recentelijk een agressieve inkoopronde gedaan. Dit wijst erop dat men, net als de rest van de markt, steeds meer gelooft in de goedkeuring van een spot-ETF voor Bitcoin door de Amerikaanse SEC. Deze ontwikkeling volgt op eerdere berichten dat het aantal Bitcoin-transacties ter waarde van meer dan $100.000 zijn jaarlijkse hoogtepunt heeft bereikt. Het toenemende vertrouwen is een belangrijke drijfveer voor de huidige opleving van Bitcoin.

Massale aankoop door Bitcoin whales

Op 28 oktober onthulde analist Ali Martinez dat Bitcoin whales in de voorgaande vijf dagen maar liefst 30.000 BTC hebben aangeschaft. Tegen de huidige Bitcoin koers is deze totale hoeveelheid ongeveer 1,027 miljard dollar waard. Deze aankoop is de grootste opleving in het koopgedrag van de whales sinds 23 oktober, toen Bitcoin een jaarlijkse hoogtepunt van ongeveer $35.300 bereikte.

Het gaat hier voornamelijk om Bitcoin wallets die tussen de 10.000 en 100.000 BTC bevatten. Deze grote bezitters ('whales') hebben nu een totaal van 2,3 miljoen BTC in bezit, wat ongeveer 11,8 procent van het huidige circulerende Bitcoin aanbod vertegenwoordigt. Het koop- en verkoopgedrag van deze whales kan een grote impact hebben op de Bitcoin prijs. Het feit dat zij hun posities nu uitbreiden, is een bullish signaal voor de markt.

Groeiend vertrouwen in Bitcoin spot-ETF

De verwachting van een mogelijk goedgekeurde Bitcoin spot-ETF lijkt de whales te stimuleren tot hun recente koopwoede. Echter, volgens experts staan de voorbereidende activiteiten van investeringsgigant BlackRock los van de uiteindelijke beslissing van de SEC. Desondanks bereiden de whales zich voor op een mogelijke lancering van een dergelijk beursfonds. Het vertrouwen dat de SEC een spot gebaseerde ETF zal goedkeuren is momenteel zeer hoog.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.