Bitcoin whales houden vast ondanks flinke weerstand

PPieter 3 augustus 2023 07:27

Terwijl de koers van Bitcoin een flinke weerstand tegenkomt, blijven Bitcoin whales, grote investeerders, hun positie vasthouden. Dit zou een positief signaal kunnen zijn voor de toekomstige prijsontwikkeling van Bitcoin.

Bitcoin koers ontmoet sterke weerstand

De afgelopen 24 uur hebben we een daling van de Bitcoin koers gezien waarbij de munt probeerde terug te keren naar het prijsbereik van 29.500 dollar maar stuitte op sterke weerstand. Dit niveau is markant omdat het de onderkant van het prijsbereik is waarin Bitcoin de afgelopen maand heeft gehandeld. De 50-dagen moving average (MA) valt ook binnen dit bereik, wat mogelijk heeft bijgedragen aan de recente daling.

Bitcoin whales houden hun BTC vast

Ondanks de huidige stand van de Bitcoin koers, blijven whales, ofwel grote investeerders met een grote hoeveelheid bitcoins in hun wallets, hun positie vasthouden. Dit gedrag kan worden gevolgd met behulp van publieke blockchain data. Een belangrijke indicator is de ratio tussen kleine investeerders en whales, welke momenteel stijgt, wat betekent dat kleine investeerders verkopen terwijl whales vasthouden. Volgens analisten kan dit een positieve invloed hebben op de Bitcoin prijs.

Historische data toont aan dat een stijging in de ratio tussen kleine investeerders en whales vaak hand in hand gaat met een stijgende Bitcoin prijs. Op dit moment wordt er door kleine investeerders verkocht terwijl de whales hun positie vasthouden. Dit gedrag is eerder gekoppeld aan een stijgende Bitcoin prijs, maar het is nog steeds afwachten of dit patroon zich zal herhalen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.