Bitcoin wankelt op randje van $30.000: Sterke koersfluctuaties op de horizon

PPieter 21 juli 2023 10:07

Bitcoin (BTC) heeft moeite de grens van $30.000 te breken. Volgens analisten beweegt Bitcoin zich in het krapste bereik sinds 2016, wat een teken kan zijn voor heftige koersbewegingen in de nabije toekomst.

De strijd rondom $30.000

Bitcoin is momenteel in een strijd verwikkeld om de grens van $30.000 te heroveren. Na een stijging naar $30.400 gisteren, maakte de koers een flinke duik en eindigde de dag op $29.550. Ondanks een kleine herstelbeweging, blijft de $30.000 een moeilijk te bereiken doel. Dit geeft aan dat de crypto-gigant op dit moment in een onzekere fase zit, waarbij zowel een opwaartse als een neerwaartse beweging mogelijk zijn.

Historisch krap bereik voor Bitcoin

Volgens de Bollinger Bands indicator, een hulpmiddel dat traders gebruiken om prijsniveaus te identificeren waar een cryptovaluta overgekocht of oververkocht is, bevindt Bitcoin zich in het krapste bereik sinds 2016. Dit betekent dat de prijsschommelingen van Bitcoin op dit moment bijzonder klein zijn. Dit kan een voorteken zijn voor een grotere beweging in de komende dagen of weken. Zo'n beweging kan zowel opwaarts als neerwaarts zijn, afhankelijk van verschillende factoren op de markt.

Het lijkt erop dat zowel het sentiment als de handelsactiviteit rond Bitcoin dalen. Dit is zichtbaar in de Fear & Greed Index, een indicator die het sentiment in de markt meet op basis van verschillende variabelen zoals volatiliteit, marktmomentum en social media trends. De dalende handelsactiviteit is ook zichtbaar in het afnemende aantal actieve adressen. Deze trend kan een teken zijn dat investeerders terughoudender worden in het verhandelen van Bitcoin.

Sterke koersfluctuaties in het verschiet

Ondanks de huidige periode van consolidatie, wijzen signalen erop dat er mogelijk een heftige koersbeweging op komst is. Dit komt vaak voor na lange periodes van weinig prijsschommelingen. Analisten zijn echter verdeeld over de vraag of deze beweging een neergang of een opwaartse sprong zal betekenen voor Bitcoin. Het blijft dus een onzeker speelveld waarin beleggers aandachtig de markt moeten volgen.

Een potentiële trigger voor een aanzienlijke koersbeweging kan het aankomende besluit van de Federal Open Market Committee (FOMC) zijn. Volgens de CME FedWatch Tool verwacht bijna 100% van de markt een renteverhoging van 0,25%. Hoewel dit doorgaans de prijs drukt, heeft Bitcoin dit jaar al vaker onverwacht gereageerd op dergelijke gebeurtenissen. Het blijft dus afwachten hoe Bitcoin reageert op het besluit van de FOMC.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.