Bitcoin walvissen duiken op, XRP en PEPE schieten de sterren in

PPieter 29 september 2023 16:27

Hoewel de crypto markt al een opmerkelijke stijging had gemaakt, zetten vele munten daar nog een tandje bovenop. Bitcoin walvissen en haaien zijn weer aan het inkopen, terwijl XRP en PEPE grote sprongen maken.

Positieve trend in cryptomarkt

De cryptomarkt neemt een positieve wending, met een toename van de totale marktkapitalisatie van 2,1% ten opzichte van 24 uur geleden tot $1,07 biljoen. Daarnaast stijgt het handelsvolume met 4% naar 30,3 miljard. Ondanks de opwaartse trend, zien we dat de dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins afneemt tot 49%, wat wijst op een toenemende diversificatie in de markt.

Bitcoin walvissen duiken onder

Bitcoin heeft een opmerkelijke stijging gemaakt tot een piek van ongeveer $27.300. Nog opvallender is dat de grote bitcoin investeerders, vaak walvissen en haaien genoemd, hun voorraad hebben uitgebreid. Volgens het analysebedrijf Santiment hebben deze grootinvesteerders nu 13,03 miljoen BTC in handen, wat de grootste hoeveelheid van het hele jaar is. Dit suggereert dat deze beleggers vertrouwen hebben in de toekomst van bitcoin.

Ethereum stijgt door ETF nieuws

Ethereum, een andere prominente speler in de cryptomarkt, heeft ook een piek bereikt van $1.690. Deze stijging wordt mogelijk gedreven door het recente nieuws over de lancering van ethereum futures-ETF's, die de aantrekkelijkheid en toegankelijkheid van het beleggen in ethereum kunnen vergroten.

Ripple, beter bekend als XRP, heeft de show gestolen met een enorme stijging tot bijna $0,55. Hoewel de munt momenteel daalt naar $0,53, betekent dit nog steeds dat XRP vandaag met 5,5% in de plus staat. Dit onderstreept de dynamiek en potentieel hoge rendementen in de cryptomarkt, maar ook de inherente volatiliteit.

Tot slot, de beruchte mememunt Pepe, ook bekend als PEPE, heeft een opmerkelijke comeback gemaakt. Ondanks de korte tijd in de top 100, is PEPE's prijs gestegen tot $0,000000786, wat betekent dat de munt vandaag 10% in de plus staat. Dit wijst op de onvoorspelbaarheid en de mogelijkheden die de cryptomarkt biedt, zelfs voor zulke nichemunten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.