Bitcoin wacht af op inflatiecijfers, Tesla ziet waarde flink stijgen

PPieter 13 september 2023 12:07

De Bitcoin-koers wacht gespannen op nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers, terwijl Tesla's aandelenkoers met 10% stijgt na een positief rapport van Morgan Stanley. Het rapport suggereert dat de toepassing van kunstmatige intelligentie door Tesla de waarde van het bedrijf aanzienlijk kan verhogen.

Bitcoin-koers herstelt zich na daling

De Bitcoin-koers heeft onlangs een moment van onzekerheid doorgemaakt, waarbij de waarde tot een kritiek steunniveau van 24.800 dollar daalde. Echter, de digitale munteenheid heeft sindsdien een herstel gezien en handelt nu weer rond zijn vertrouwde prijsniveau van 26.000 dollar. Dit komt terwijl de markt gespannen afwacht op de nieuwste inflatiecijfers uit de Verenigde Staten, die mogelijk een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de koers.

Tesla's aandelen stijgen na positief rapport

Tesla heeft recentelijk een aanzienlijke stijging van zijn aandelenkoers meegemaakt, met een stijging van 10 procent na de publicatie van een gunstig rapport door zakenbank Morgan Stanley. Het rapport, genaamd 'Unlocking Tesla's AI Mojo', suggereert dat Tesla's toepassing van kunstmatige intelligentie de waarde van het bedrijf aanzienlijk kan verhogen, mogelijk met wel 500 miljard dollar. Deze stijging heeft de schijnwerpers op Tesla gericht in de aandelenmarkt.

Tesla's AI-systeem kan bedrijfswaarde verhogen

Het positieve rapport van Morgan Stanley heeft opwinding veroorzaakt rond de toekomstige vooruitzichten van Tesla, in het bijzonder de toepassingen van het bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het rapport beweert dat Tesla's AI-systeem, Dojo, enorme hoeveelheden data kan verwerken voor het trainen van complexe systemen voor zelfrijdende auto's. Dit zou de waarde van Tesla aanzienlijk kunnen verhogen, mogelijk zelfs tot 500 miljard dollar.

Het is mogelijk dat de Bitcoin-koers later vandaag te maken krijgt met hevige prijsschommelingen. De consumentenprijsindex (CPI) en de kern-CPI uit de VS worden om 14:30 verwacht. Als de cijfers hoger uitkomen dan verwacht, kan dit tot een koersdaling leiden. Lager dan verwachte cijfers kunnen daarentegen een bullish impuls teweegbrengen, wat kan leiden tot een koersstijging.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.