Bitcoin vraag veroorzaakt opschudding in Duitse quizshow

PPieter 24 augustus 2023 23:26

Een vraag over Bitcoin in de populaire Duitse quizshow 'Gefragt – Gejagt' heeft voor verbazing gezorgd. De deelnemers waren verbaasd toen ze hoorden dat er maximaal 21 miljoen Bitcoins bestaan, tegen hun veronderstelling van 69 biljoen in.

Bitcoin in Duitse quizshow

Bitcoin heeft zijn opwachting gemaakt in de bekende Duitse quizshow 'Gefragt – Gejagt', die wordt uitgezonden op de Duitse openbare omroep ARD. In deze show nemen vier trivia-liefhebbers het op tegen een 'superbrein', ook bekend als de Chaser. De deelnemers proberen in twee rondes individueel geld te verzamelen voor de prijzenpot.

Verrassing over maximale hoeveelheid Bitcoin

Een van de deelnemers kreeg een vraag over Bitcoin voorgelegd. Ze moest de maximale hoeveelheid Bitcoin die er bestaat raden. Er waren drie opties: 21 miljoen, 35 miljard of 69 biljoen. Ze koos voor het antwoord 69 biljoen, maar werd gecorrigeerd dat de werkelijke limiet slechts 21 miljoen is. Dit leidde tot verbaasde reacties bij de andere deelnemers.

Nog niet alle bitcoins zijn in omloop

Het is het vermelden waard dat er momenteel nog niet alle 21 miljoen bitcoins in omloop zijn. Wanneer je alle UTXO's bij elkaar optelt, kom je uit op een totaal van 19,46 miljoen.

Interessant genoeg maakte Bitcoin al in 2011 zijn opwachting op de Nederlandse televisie. In een aflevering van het programma Spuiten en Slikken kwam het online zwarte marktplatform Silk Road aan bod, waar Bitcoin werd gebruikt als betaalmiddel. In die tijd kostte één Bitcoin slechts $10,90.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.