Bitcoin voorstander Javier Milei verrast bij Argentijnse voorverkiezingen

PPieter 14 augustus 2023 11:08

De controversiële presidentskandidaat Javier Milei, die een groot voorstander is van Bitcoin, neemt plotseling de leiding in de Argentijnse voorverkiezingen. Zijn visie op centrale banken en de mogelijke rol van Bitcoin daarin lijken aan te slaan bij de Argentijnse bevolking.

Bitcoin-voorstander neemt de leiding

De Argentijnse presidentskandidaat Javier Milei, een groot pleitbezorger van Bitcoin, komt onverwachts aan de leiding in de Argentijnse voorverkiezingen. Met zijn libertaire en extreemrechtse partij, La Libertad Avanza, heeft hij meer dan 30% van de stemmen verworven. Deze onverwachte wending wordt gemeld door Bloomberg op 14 augustus.

Controversiële standpunten van Milei

Milei wordt beschouwd als een zeer controversiële kandidaat. Hij is een zelfverklaarde 'anarchokapitalist' die klimaatverandering ontkent, pleit voor een gemakkelijkere toegang tot vuurwapens en gelooft dat de verkoop van menselijke organen legaal moet zijn. Ondanks deze radicale standpunten, heeft hij toch de steun van het volk weten te winnen.

Milei's visie op Bitcoin en centrale banken

Milei onderscheidt zich door zijn harde kritiek op centrale banken, die hij beschouwt als oplichters die inflatie gebruiken om de Argentijnse bevolking te bedriegen. Hij ziet Bitcoin als een mogelijke oplossing voor het probleem van centrale banken en heeft hiermee de aandacht van het Argentijnse volk getrokken, dat kampt met extreme inflatie.

Hoewel Milei een groot voorstander is van Bitcoin, lijkt hij niet van plan te zijn om het als wettelijk betaalmiddel in te voeren, zoals recentelijk in El Salvador is gebeurd. In plaats daarvan lijkt hij de voorkeur te geven aan de Amerikaanse dollar. Deze houding heeft geleid tot speculaties over mogelijke marktverstoringen in het geval van zijn overwinning.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.