Bitcoin versus Goud: de Vergelijking en de Impact op de Marktwaarde

PPieter 17 oktober 2023 23:37

Ondanks hun verschillende geschiedenissen hebben Bitcoin en goud een gelijkaardige reputatie als waardeopslag. Maar zijn ze echt zo vergelijkbaar? En wat zijn de implicaties voor de Bitcoin-markt?

De historische verschillen tussen Bitcoin en Goud

Bitcoin en goud hebben een gevestigde reputatie als waardeopslag, maar hun geschiedenissen zijn onvergelijkbaar. Goud heeft duizenden jaren gediend als betrouwbare waardeopslag, terwijl Bitcoin slechts 14 jaar bestaat. Toch suggereren recente analyses van J.P. Morgan-strategen dat de prijs van Bitcoin zou kunnen stijgen, aangezien de huidige goudprijs een opwaartse trend vertoont.

De grote verschillen tussen Bitcoin en Goud

Hoewel sommige beleggers Bitcoin en goud als min of meer uitwisselbaar zien, zijn er toch grote verschillen. Bitcoin heeft recentelijk minder goed gepresteerd als inflatiebuffer en waardeopslag. Terwijl veel beleggers massaal Bitcoin omarmd hebben, blijven institutionele beleggers overwegend bij goud. Volgens de huidige goudprijs zou de Bitcoin prijs op $45.000 moeten staan, ver boven de huidige prijs van ongeveer $26.200.

Ondanks de verschillen zijn er analyses die positiever zijn over de toekomst van Bitcoin. Glassnode, een bekend crypto-analyseplatform, gelooft dat Bitcoin in de nabije toekomst flink kan stijgen. Volgens de BTC-Gold ratio kan Bitcoin zelfs stijgen tot $120.000.

De huidige uitdagingen voor Bitcoin

Hoewel de toekomst van Bitcoin potentieel rooskleurig is, blijven er nog steeds uitdagingen. Recentelijk hebben strengere regelgeving en ongunstige geopolitieke omstandigheden de groei van de crypto-industrie beperkt. Veel beleggers die de afgelopen jaren in tokens hebben geïnvesteerd, zitten nu met verliezen.

Ondanks de fluctuaties en onzekerheden rondom Bitcoin blijft goud zijn waarde behouden en fungeert het als een veilige haven voor beleggers. GoldRepublic herkent de kracht van goud als een stabiel activum en biedt nieuwe klanten een aantrekkelijke deal. Bij aankoop van minimaal €100 aan goud, zilver of platina ontvang je een gram goud ter waarde van €59 gratis.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.