Bitcoin versus Apple: Wie wint de investeringsstrijd?

PPieter 5 september 2023 21:33

Het artikel vergelijkt de investeringsrendementen van Bitcoin en Apple, twee prominente activa in respectievelijk de crypto- en technologiewereld. Wie komt er als winnaar uit deze investeringsstrijd?

Het geluk van vroege Bitcoin- en Apple-investeerders

Het artikel begint met de observatie dat vroege investeerders in Bitcoin en Apple vaak worden gezien als uiterst fortuinlijke individuen. In de crypto-wereld wordt er eerbiedig gekeken naar degenen die het risico namen om vroeg in Bitcoin te investeren, en gelijkaardig zijn pioniers die in Apple investeerden bijzonder gerespecteerd in de traditionele beleggingswereld.

Apple, genoteerd onder het symbool 'AAPL', staat al sinds 12 december 1980 genoteerd op de NASDAQ-beurs. Het Bitcoin-netwerk bestaat daarentegen sinds 3 januari 2009. Dit betekent dat Apple een veel langere investeringsgeschiedenis heeft dan Bitcoin, wat hun vergelijking enigszins bemoeilijkt.

Eén van de belangrijke punten om rekening mee te houden, is dat Apple ook dividend uitkeert aan zijn aandeelhouders. Dit is een interessant extraatje voor investeerders bovenop mogelijke koerswinsten. Bitcoin daarentegen keert geen dividend uit, wat betekent dat investeerders enkel kunnen profiteren van koersstijgingen.

Ongelooflijke rendementen van vroege investeringen

Volgens het artikel zouden vroege investeerders in beide activa ongelooflijke rendementen hebben gekend. Een investering van $1.100 in Apple bij hun IPO zou nu meer dan $2,1 miljoen waard zijn, terwijl een equivalente investering in Bitcoin bij de eerste beursnotering nu bijna $29 miljard waard zou zijn. Echter, slechts een handjevol mensen heeft van deze mogelijkheden geprofiteerd.

Bitcoin's superieure 10-jarige rendement

Als we kijken naar de prestaties van deze activa in de afgelopen 10 jaar, wordt het duidelijk dat Bitcoin een veel hoger rendement heeft opgeleverd dan Apple. Een investering van 94,50 dollar in Apple zou momenteel ongeveer 1.136,40 euro waard zijn, terwijl hetzelfde bedrag in Bitcoin nu ongeveer 18.402,63 dollar waard zou zijn.

Investeer in zowel Bitcoin als Apple met eToro

Volgens het artikel biedt het investeringsplatform eToro een breed scala aan beleggingsproducten. Investeerders hoeven niet te kiezen tussen Bitcoin of Apple; ze kunnen beide toevoegen aan hun portfolio. Dit stelt beleggers in staat om te profiteren van de sterke punten van beide activa, terwijl ze ook hun risico diversifiëren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.