Bitcoin versus aandelenmarkt: een strijd van kracht

TTijmen 25 september 2023 13:17

Bitcoin toont opvallende kracht vergeleken met de aandelenmarkten, ondanks toenemende macro-economische onrust, volgens nieuw onderzoek van IntoTheBlock. De cryptocurrency blijft zijn positie handhaven, ondanks een recente daling van de aandelenmarkten en een strakker monetair beleid van de Federal Reserve.

Bitcoin houdt stand ondanks macro-economische turbulentie

Ondanks de verslechterende macro-economische omstandigheden blijft Bitcoin onverwacht sterk presteren. Dit is volgens IntoTheBlock een opmerkelijke ontwikkeling, vooral gezien de recente neergang op de aandelenmarkten. Bitcoin heeft zich redelijk goed weten te handhaven, terwijl aandelenmarkten wereldwijd te lijden hadden onder de druk.

De Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten, heeft aangegeven dat het van plan is de rente op het huidig verhoogde niveau te handhaven. Dit besluit heeft de rente op 10-jarige staatsobligaties naar het hoogste niveau gedreven sinds 2007, wat een negatieve druk op de markten uitoefent. Toch heeft Bitcoin zich goed weten te houden, waarbij de koers van $26.600 redelijk bewaakt wordt.

Drie redenen voor Bitcoin's stabiliteit

Lucas Outumuro, het hoofd van de onderzoeksafdeling van IntoTheBlock, legt uit dat er drie belangrijke factoren zijn die Bitcoin helpen om overeind te blijven in deze onzekere marktsituatie. Ten eerste is de correlatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar op nul gekomen, waardoor Bitcoin zich in een sterke positie bevindt ten opzichte van de dollar rally. Ten tweede blijft het verhaal rondom de Spot Bitcoin ETF een positieve kracht voor Bitcoin, die hodlers (investeerders die hun Bitcoin lang vasthouden) ervan weerhoudt te verkopen. Ten derde is de terugbetaling van Mt. Gox van $850.000 (23 miljard dollar) met één jaar uitgesteld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.