Bitcoin verslaat de Dollar en 115 Andere Valuta's in een Decennium

TTijmen 1 oktober 2023 17:07

In de laatste tien jaar heeft Bitcoin (BTC) niet alleen de Amerikaanse dollar overtroffen, maar ook 115 andere fiat-valuta's. Ongeacht de kracht van deze valuta's, toont recente data aan dat de waarde van BTC hen ruimschoots overtreft.

Bitcoin overtreft de Amerikaanse dollar

Gedurende het afgelopen decennium heeft Bitcoin de Amerikaanse dollar aanzienlijk overtroffen. Tussen 30 september 2013 en dezelfde dag in 2023 nam de waarde van de Amerikaanse dollar af met een verbazingwekkende 99,52% in vergelijking met Bitcoin. Dit toont aan dat de kracht van Bitcoin niet lichtvaardig kan worden opgenomen en dat het een serieuze concurrent is voor traditionele valuta's.

2013: Een keerpunt voor Bitcoin

Het jaar 2013 was een keerpunt voor Bitcoin en de hele cryptocurrency wereld. Tijdens dit jaar verhoogde China haar controle over de crypto-sector en legde strenge regels op aan BTC-transacties door lokale financiële instellingen. Tegelijkertijd zagen we de opkomst van gerenommeerde crypto-indexen zoals CoinGecko en CoinMarketCap, die de prijstrends van verschillende cryptocurrencies in detail in kaart brachten.

Bitcoin's superioriteit geïllustreerd

Charlie Bilello, een marktstrateeg bij Creative Planning, onderstreepte de dominantie van Bitcoin met een recente grafiek. Deze grafiek toonde aan dat niet alleen de Amerikaanse dollar, maar ook 115 andere fiat-valuta's in waarde zijn afgenomen ten opzichte van Bitcoin over een periode van 10 jaar. Dit geeft duidelijk de superioriteit van Bitcoin aan in vergelijking met traditionele valuta's.

Een recent rapport van Finbold liet zien hoe Bitcoin de Indiase Rupee (INR) en de Pakistaanse Rupee (PKR) heeft overtroffen in 2023. Hoewel er geen volledige 10-jaar geschiedenis beschikbaar is voor deze specifieke valuta's, tonen de voorlopige gegevens aan dat hun verliezen tegenover de dollar respectievelijk 24,7% en 63,6% waren. Het is aannemelijk dat hun decenniumverliezen tegenover Bitcoin waarschijnlijk 99,63% en 99,82% waren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.