Bitcoin veert op na drie weken laagterecord, Amerikaanse toezichthouder richt zich op nieuwe crypto-entiteiten

PPieter 8 september 2023 08:52

Na een periode van drie weken waarin Bitcoin (BTC) onder druk stond, heeft de cryptocurrency nu een opwaartse trend laten zien. Tegelijkertijd is de Amerikaanse toezichthouder gestart met handhavingsacties tegen crypto-entiteiten.

Bitcoin doorbreekt sterke weerstand

Bitcoin heeft na een periode van drie weken waarin de koers voornamelijk binnen het bereik van 25.800 en 26.200 dollar bewoog, een sterke opwaartse trend laten zien. De cryptovaluta begon gisterenmiddag langzaam te klimmen en bereikte in de avond een piek van iets meer dan 26.400 dollar. Opmerkelijk is dat er geen sterke afwijzing heeft plaatsgevonden, aangezien de BTC momenteel nog steeds boven de 26.200 dollar handelt. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 25.525.

Volgens een bericht van crypto-analyseplatform Santiment is het BTC-aanbod op crypto exchanges de afgelopen twee weken met 3,1 procent gestegen. Dit wordt gezien als de grootste bi-wekelijkse toename sinds begin maart. De stijging van het BTC-aanbod op beurzen zou te maken kunnen hebben met BTC-eigenaren die hun munten naar de beurs sturen met het doel deze te verkopen. Dit zou kunnen wijzen op de verwachting dat de beruchte 'septembercrash' van Bitcoin zich dit jaar opnieuw zal voordoen.

Amerikaanse toezichthouder komt in actie tegen DeFi-protocollen

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de Amerikaanse toezichthouder op de derivatenmarkten, heeft handhavingsacties uitgevaardigd tegen drie Decentralized Finance (DeFi) protocollen. De betrokken protocollen zijn 0x, Opyn en Deridex, die beschuldigd worden van het illegaal aanbieden van grondstoffen met hefboomwerking aan Amerikaanse particulieren. De protocollen zijn nu verplicht om boetes te betalen van respectievelijk 200.000, 250.000 en 100.000 dollar, en ze hebben een bevel gekregen om te stoppen met het overtreden van de Commodity Exchange Act en de regelgeving van de CFTC.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.