Bitcoin toont veerkracht: 360.000% omhoog sinds kritiek van vooraanstaande econoom

TTijmen 9 september 2023 22:26

Ondanks de vele kritieken, waaronder die van Nobelprijswinnend econoom Paul Krugman, heeft Bitcoin sinds 2009 een indrukwekkende groei van 360.000% doorgemaakt. Het debat over de toekomst van deze digitale munteenheid blijft echter voortduren.

Krugman's vroege kritiek op Bitcoin

Beroemde econoom Paul Krugman was een van de vroege critici van Bitcoin. Hij uitte zijn bezorgdheid over het project toen de prijs per Bitcoin slechts $7 was. Volgens hem was de digitale munteenheid niets meer dan een zeepbel, klaar om te barsten. De toekomst zou echter anders uitpakken.

Krugman kritiseerde bitcoin omdat het volgens hem niet voldeed aan de basisvereisten van een monetair systeem. Hij geloofde dat Bitcoin transacties niet stimuleerde en geen economische verrijking bevorderde. De vastgestelde hoeveelheid van 21 miljoen BTC zou volgens hem leiden tot deflatie, wat het opsparen van de munt stimuleert, maar de daadwerkelijke transactiewaarde vermindert.

Bitcoin's indrukwekkende veerkracht

In weerwil van de sceptici als Krugman, heeft Bitcoin zijn waarde ruimschoots bewezen. Sinds de kritiek van Krugman is de waarde van de munt immers met 360.000% gestegen. Deze stijging wordt onder andere toegeschreven aan de toenemende betrokkenheid van institutionele beleggers in de cryptomarkt.

De verdeelde toekomst van Bitcoin

Ondanks de indrukwekkende stijging, blijft de toekomst van Bitcoin het onderwerp van discussie. Voor sommige enthousiastelingen is de digitale munt het 'goud van de 21e eeuw', met toekomstige prijsvoorspellingen die variëren van honderden tot miljoenen per bitcoin. Anderen uiten echter zorgen over de milieueffecten van het minen van Bitcoin, de volatiliteit en de beperkte regulering. Dit blijft een spannende ruimte om in de gaten te houden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.