Bitcoin streeft goud voorbij met een koers naar 600.000 dollar, voorspelt analist

TTijmen 13 oktober 2023 12:36

Analist InvestAnswers voorspelt dat bitcoin binnenkort goud en zilver zal overtreffen als de voornaamste 'veilige haven' in het financiële systeem. Hierbij zou de bitcoin koers de 600.000 dollar kunnen bereiken.

Bitcoin als nieuwe veilige haven

Volgens de pseudonieme analist InvestAnswers zal bitcoin goud en zilver spoedig overtreffen als veilige haven in het financiële systeem. Dit komt omdat InvestAnswers gelooft dat het moeilijker, zo niet onmogelijk, is om de bitcoin koers te beïnvloeden, in tegenstelling tot de koersen van goud en zilver. Dit zou er uiteindelijk toe kunnen leiden dat bitcoin de market cap van goud voorbij gaat.

Bitcoin koers potentieel op weg naar 600.000 dollar

De huidige market cap van goud is ruim 20 keer groter dan die van bitcoin. Indien bitcoin deze marktwaarde zou overtreffen, zou dit een bitcoin koers van ruim 600.000 dollar betekenen. Hoewel dit vanuit de huidige koersen als onmogelijk wordt gezien, wordt erop gewezen dat de huidige koersen van circa 26.800 dollar per bitcoin tien jaar geleden ook als onmogelijk werden beschouwd.

In een recente video stelt InvestAnswers dat zilver niet langer een veilige haven is binnen het huidige financiële systeem. Hij beweert ook dat de transparantie van bitcoin het mogelijk maakt om goud binnen een decennium te overtreffen. Ondanks de vele voordelen die bitcoin heeft boven goud, is de mogelijkheid om te verifiëren volgens InvestAnswers het voornaamste voordeel.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.