Bitcoin steelt de show: Altcoins blijven in de schaduw

PPieter 27 oktober 2023 07:27

Een recente stijging van Bitcoin (BTC) heeft deze munt in de kijker gezet onder investeerders, terwijl altcoins achterblijven. De dominantie van Bitcoin op de cryptomarkt is de afgelopen 30 maanden naar een ongekend hoogtepunt gestegen, mede dankzij de verwachtingen rondom de komst van een Bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF).

Bitcoin dominantie bereikt piek

De afgelopen 30 maanden was Bitcoin de onbetwiste koning van de cryptomarkt. De hype rondom de mogelijke introductie van een Bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) heeft de aandacht van investeerders getrokken. Dit is duidelijk te zien in de grafieken, waar Bitcoin een sterke opwaartse trend toont, terwijl de meeste altcoins minder hard stijgen. De dominantie van Bitcoin op de cryptomarkt illustreert de momenteel toegenomen interesse van investeerders in deze munt.

Bitcoin dominantie reflecteert investeerdersinteresse

De zogenaamde 'Bitcoin dominantie' is een indicator van de verhouding van Bitcoin ten opzichte van alle cryptocurrencies op de markt. Het weerspiegelt waar de interesse van investeerders in de sector ligt. De recente stijging van deze dominantie toont aan dat Bitcoin momenteel de populairste keuze is onder investeerders. De dominantie van Bitcoin heeft een piek bereikt van 54,42 procent, het hoogste niveau sinds april 2021.

Bitcoin's prijsstijging overtreft de markt

De recente sprong in Bitcoin dominantie betekent dat de prijs van Bitcoin sneller is gestegen dan de rest van de cryptomarkt. Hoewel er altcoins zijn die harder zijn gestegen, zoals de populaire 'memecoin' Pepe (PEPE), gaat de meeste aandacht uit naar Bitcoin. De komende Bitcoin halving, gepland rond april volgend jaar, trekt ook veel investeerders naar deze munt. Bitcoin's prijs staat momenteel ongeveer 121 procent hoger dan zijn dieptepunt in november.

In tegenstelling tot Bitcoin, zijn veel altcoins minder hard gestegen. Om een voorbeeld te geven: Cardano (ADA) staat nu 34 procent hoger dan zijn laagste punt in juni, terwijl Bitcoin's prijs met ongeveer 121 procent is gestegen vanaf zijn dieptepunt. Dit toont aan dat, ondanks de groei van sommige altcoins, de focus van investeerders en de markt grotendeels op Bitcoin blijft liggen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.