Bitcoin schiet omhoog na gunstige uitspraak in rechtszaak Grayscale

PPieter 29 augustus 2023 19:17

De recente opmars van Bitcoin is waarschijnlijk te danken aan een juridische overwinning van de Amerikaanse vermogensbeheerder Grayscale. De weigering van de SEC om een Bitcoin spot ETF goed te keuren is afgewezen, wat de deur opent voor een mogelijke goedkeuring.

Grayscale's overwinning stuwt Bitcoin omhoog

De stijgende koers van Bitcoin wordt waarschijnlijk gedreven door een recente juridische overwinning van de Amerikaanse vermogensbeheerder Grayscale. Hun aanvraag voor een Bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF), die eerder dit jaar door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) was geweigerd, mag nu opnieuw in behandeling worden genomen. Dit nieuws heeft de Bitcoin koers een flinke duw omhoog gegeven.

Rechtszaak zet goedkeuringsproces Grayscale ETF voort

Grayscale diende in juni 2022 een aanvraag in bij de SEC om hun Bitcoin fonds om te zetten in een spot ETF, maar deze werd geweigerd. Als reactie hierop heeft Grayscale een rechtszaak aangespannen, waarin ze meer dan een jaar later gelijk hebben gekregen. De Court of Appeals heeft besloten dat de weigering van de SEC niet rechtsgeldig was, waardoor de goedkeuringsprocedure nu wordt hervat.

Bitcoin koersexplosie door gunstige uitspraak

Het nieuws van de uitspraak in de rechtszaak heeft voor een flinke stijging van de Bitcoin koers gezorgd. Voor het nieuws was de munteenheid nog ongeveer $26.000 waard, maar inmiddels is de koers gestegen naar $27.500. In een tijdsbestek van slechts een half uur is de munteenheid daarmee 5% in waarde gestegen.

Hoewel Grayscale's overwinning in de rechtszaak een positieve ontwikkeling is, is de definitieve goedkeuring van de Bitcoin spot ETF nog niet gegarandeerd. De uiteindelijke beslissing ligt bij de SEC. Toch heeft het nieuws al voor flink wat opschudding gezorgd in de markt, met een stijging van het handelsvolume van Bitcoin met 77%. De overwinning kan de weg vrijmaken voor meer Bitcoin spot ETF's in de toekomst.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.