Bitcoin overtreft $43K barrière: Crypto markt vertoont explosieve reactie

PPieter 28 december 2023 08:32

Bitcoin heeft een belangrijk weerstandsniveau doorbroken door boven de $43.000 uit te komen terwijl altcoins zoals Ethereum, BNB en Cardano aanzienlijke winsten boeken. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in deze dynamische markt.

Bitcoin doorbreekt $43.000 barrière

In de afgelopen 24 uur heeft de prijs van Bitcoin nieuwe hoogtes bereikt door de barrière van $43.000 te doorbreken. Hoewel Bitcoin een bescheiden winst van minder dan 2% zag, hebben de meeste grote altcoins aanzienlijke prijstoename ervaren, wat duidelijk aantoont dat de cryptocurrency markt in een opwaartse trend is.

Achterlaten weerstand, op naar nieuwe hoogtepunten

Bitcoin liet het weerstandsniveau van $42.600 al vroeg achter zich, waarna het vizier werd gericht op de volgende drempel van $43.300. Een hoogte van ongeveer $43.800 werd bereikt in de vroege uurtjes van de nacht, voordat de koers een lichte neerwaartse trend begon te vertonen. Deze schommelingen benadrukken de volatiliteit van de markt, maar ook de veerkracht en het potentieel van Bitcoin om steeds hogere niveaus te bereiken.

Volgens gegevens van de crypto beurs Bybit, die wordt aangedreven door SATOS, staat de huidige BTC prijs op $43.177. Voor de Nederlandse markt komt dit neer op een prijs van €38.879 op Bitvavo, de lokale cryptocurrency beurs. Dit geeft aan dat, ondanks enige volatiliteit, Bitcoin een sterke positie blijft behouden op de wereldwijde markt.

Altcoins laten indrukwekkende winsten zien

Terwijl Bitcoin het goed doet, hebben een aantal grote altcoins nog betere prestaties geleverd. Ethereum, bijvoorbeeld, staat 7,52% hoger dan 24 uur geleden, terwijl Build 'n Build (BNB) en Cardano een stijging van respectievelijk 10,48% en 8,15% hebben gezien. Andere populaire cryptocurrencies zoals Ripple en Dogecoin hebben ook aanzienlijke winsten geboekt, waardoor ze een sterke positie op de markt behouden.

Vandaag worden er vanuit de Verenigde Staten verschillende belangrijke economische data gepubliceerd die van invloed kunnen zijn op de crypto markt. Dit omvat de wekelijkse eerste aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen, de voorlopige verkoopcijfers van huizen voor november en de wekelijkse ruwe olievoorraden. Deze economische indicatoren kunnen een impact hebben op de markt en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.