Bitcoin OTC-voorraden krimpen: Institutionele investeerders tonen voorzichtigheid

PPieter 5 augustus 2023 15:11

Het aantal Bitcoin in wallets gelieerd aan OTC-bureaus is recentelijk sterk gedaald, wat wijst op een grotere voorzichtigheid onder institutionele beleggers. De stagnerende BTC koers lijkt potentiële grootschalige investeerders terughoudend te maken.

Daling in Bitcoin OTC-voorraden

Volgens recente gegevens is het aantal Bitcoin in wallets die gelinkt zijn aan OTC-bureaus drastisch gedaald. Deze daling brengt het aantal Bitcoins in deze wallets terug naar niveaus die we voor het laatst hebben gezien op 15 juni. Deze verschuiving wordt doorgaans aanschouwd als een indicatie van de interesse van institutionele beleggers.

Voorzichtigheid onder institutionele beleggers

De significante afname suggereert dat institutionele beleggers op dit moment voorzichtiger worden. Een mogelijke verklaring hiervoor is de huidige stagnatie van de BTC koers. Het lijkt erop dat het uitblijven van een duidelijke stijging van de koers potentiële grootschalige investeerders afschrikt.

Als onderdeel van een exclusieve aanbieding kunnen lezers die zich aanmelden bij Bitvavo via de aangegeven link profiteren van een welkomstbonus van 10 euro. Daarnaast worden er geen handelskosten in rekening gebracht voor de eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.