Bitcoin Ordinals zet volgende stap met oprichting non-profit organisatie voor digitale kunst

PPieter 2 augustus 2023 20:08

Bitcoin Ordinals, een service die de mogelijkheden van het Bitcoin-netwerk verbreedt, gaat een nieuwe fase in met de oprichting van een non-profit organisatie. De Open Ordinals Institute zal de ontwikkeling van het Bitcoin Ordinals-protocol ondersteunen en verder stimuleren.

Bitcoin Ordinals start met non-profit

Gelanceerd in januari van dit jaar, bevindt Bitcoin Ordinals zich nog steeds in de beginfase. Deze dienst, die de mogelijkheden van het Bitcoin-netwerk uitbreidt door middel van inscripties op de blockchain, zet nu een belangrijke stap vooruit. Het team achter Bitcoin Ordinals heeft een non-profit organisatie opgericht om de ontwikkeling van het protocol te versnellen en te verbeteren. Deze nieuwe fase is een cruciale stap in de evolutie van Bitcoin Ordinals.

Het team achter de Open Ordinals Institute bestaat uit vier kernleden. Het pseudonieme hoofd van het project, Raph, is een van de bestuursleden. De andere leden zijn Erin Koperwiek, een podcast-host met een focus op Bitcoin, een anonieme Ordinals-ontwikkelaar genaamd Ordinally, en Casey Rodarmor, de maker van Ordinals. Samen zullen zij de ontwikkeling van het Bitcoin Ordinals protocol sturen en ondersteunen.

Open Ordinals Institute accepteert donaties

De Open Ordinals Institute heeft een website gelanceerd, ordinals.org, waar belangstellenden geld kunnen doneren en de voortgang van het protocol kunnen volgen. Bovendien zullen alle donaties aan het instituut fiscaal aftrekbaar zijn voor Amerikaanse belastingbetalers, zodra de organisatie de goedkeuring heeft gekregen van de Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service. Dit is een belangrijke stap om meer steun en financiering voor het project te krijgen.

Volgens gegevens van Dune heeft Bitcoin Ordinals een belangrijke mijlpaal bereikt. Het aantal inscripties op het netwerk is de 21 miljoen overschreden. Ondanks deze vooruitgang was er een tegenvaller op het gebied van dollar-handelsvolume, dat met 45 procent daalde. Hoewel dit teleurstellend kan zijn, wijzen de groeiende inscripties op het potentieel van het protocol.

Bitcoin Ordinals faciliteert NFT's en BRC-20 tokens

Een van de meest opvallende aspecten van Bitcoin Ordinals is de mogelijkheid om non-fungible tokens (NFT's) en BRC-20 tokens te creëren en te verhandelen op het Bitcoin-netwerk. Dit heeft bijgedragen aan de snelle groei van het protocol binnen het Bitcoin-ecosysteem. Ondanks deze successen, is de ontwikkeling van Bitcoin Ordinals nog lang niet klaar. Met de oprichting van de Open Ordinals Institute zal de ontwikkeling van het protocol alleen maar versnellen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.