Bitcoin op weg naar een kerst-rally, volgens analyst Chris Burniske

PPieter 12 september 2023 20:12

Analyst Chris Burniske denkt dat Bitcoin in september moeilijke tijden zal doormaken, maar voorspelt een opwaartse trend rond de kerstdagen. Hij gelooft ook dat belangrijke verkiezingsoverwinningen de cryptocurrency een flinke boost kunnen geven.

Burniske voorziet kerstman-rally voor Bitcoin

De bekende analist Chris Burniske verwacht dat Bitcoin in september niet veel succes zal hebben. Maar hij gelooft dat de situatie in de aanloop naar de kerstdagen beter zal worden. Deze zogeheten 'kerstman-rally' is een bekend fenomeen in de financiële wereld. Het verwijst naar de trend dat traditionele activa meestal goed presteren in de laatste vijf handelsdagen van het jaar en de eerste twee van het nieuwe jaar. Burniske's eerdere voorspelling van een 'onverwachte opleving' is echter van de baan.

Burniske voorspelt ook een renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank aan het begin van 2024, die een positieve invloed zou kunnen hebben op Bitcoin. Volgens de analist zou een verlaging van de rentetarieven en de daaropvolgende liquiditeitsinjectie een gunstige omgeving kunnen creëren voor een bullrun in de cryptomarkt.

Volatiele tijden, maar bullish trend op komst

Ondanks de verwachte volatiliteit in de nabije toekomst, blijft Burniske optimistisch over de langere termijn. Hij gelooft dat we aan de vooravond staan van een bullish cyclus, gedreven door de toenemende ontwikkeling en implementatie van blockchain-technologie. De analist blijft ook een sterke focus houden op altcoins, ondanks de populaire opvatting onder Bitcoin maximalisten dat Bitcoin het enige relevante project is in de industrie.

Wereldwijde liquiditeit essentieel voor cryptobullmarkt

Volgens Burniske is de terugkeer van wereldwijde liquiditeit een essentiële voorwaarde voor een nieuwe cryptobullmarkt. Dit zou een kwestie van tijd kunnen zijn, wat de analist op dit moment ook benadrukt. Hij gelooft dat veranderingen in het wereldwijde economische landschap, zoals renteverlagingen en toegenomen liquiditeit, gunstig zullen zijn voor de groei van de cryptomarkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.