Bitcoin op weg naar $150.000? Drie redenen volgens financieel expert

TTijmen 23 februari 2024 07:01

Volgens de gerenommeerde financiële analist Tom Lee zou Bitcoin dit jaar kunnen stijgen naar een piek van $150.000. Hij wijst op drie belangrijke factoren die zouden kunnen leiden tot deze indrukwekkende prijsstijging.

Bitcoin koersrally in het vooruitzicht

Tom Lee, een prominente Amerikaanse financiële analist, voorspelt dat Bitcoin de komende tien maanden een aanzienlijke koersrally tegemoet kan zien. Hij is van mening dat de prijs van Bitcoin dit jaar tot een hoogtepunt van $150.000 zou kunnen stijgen. Deze voorspelling baseert hij op drie mogelijke aanjagers voor een dergelijke koersexplosie.

Mogelijke sprong van 194%

Op het moment van schrijven ligt de prijs van Bitcoin rond de $51.000. Als de voorspelling van Lee uitkomt en Bitcoin dit jaar de $150.000 bereikt, zou dat een stijging van maar liefst 194% betekenen. Een dergelijke sprong zou uiteraard een enorme invloed hebben op beleggers en de algehele cryptomarkt.

Drie katalysatoren voor prijsstijging

Lee gelooft dat drie specifieke factoren de grote prijsstijging van Bitcoin zouden kunnen veroorzaken. Ten eerste wijst hij op de aanstaande Bitcoin halving, een gebeurtenis die het aanbod van nieuwe bitcoins halveert en de munt dus schaarser maakt. Ten tweede noemt hij de succesvolle lancering van Bitcoin spot ETF's op de Amerikaanse beurzen. Ten slotte verwacht hij dat een versoepeling van het monetaire beleid meer mensen ertoe zou kunnen bewegen om te investeren in risicovolle activa zoals Bitcoin.

Een van de belangrijkste drijfveren achter het huidige optimisme op de cryptomarkt is de aanstaande Bitcoin halving. Deze gebeurtenis zal de beloning voor miners halveren, wat tot nu toe altijd heeft geleid tot een aanzienlijke prijsstijging. Daarnaast is er een grote instroom bij Bitcoin ETF's, wat de prijs van de munt ten goede komt. Volgens Lee is deze ontwikkeling slechts het begin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.