Bitcoin op het pad naar een gigantische prijsstijging van 880%

PPieter 22 juli 2023 06:21

Volgens experts zou de prijs van Bitcoin kunnen exploderen met maar liefst 880% op lange termijn, terwijl analisten beweren dat de cryptocurrency momenteel extreem ondergewaardeerd is. De CEO van Galaxy Digital voelt zich ondanks de recente marktonrust comfortabel om long te zijn op Bitcoin.

Bitcoin volgens PlanB ondergewaardeerd

Volgens de Nederlandse analist PlanB is Bitcoin op dit moment extreem ondergewaardeerd. Hij baseert deze bewering op zijn Stock-to-Flow (S2F) model. Hij wijst erop dat Bitcoin een S2F heeft van 58 en een marktkapitalisatie van ongeveer 580 miljard dollar. Dit is vergelijkbaar met de S2F van goud, maar de marktkapitalisatie van goud ligt veel hoger, namelijk op 10 biljoen dollar. Hieruit concludeert PlanB dat de waarde van Bitcoin op dit moment niet volledig wordt weerspiegeld in de marktkapitalisatie.

Novogratz comfortabel met long Bitcoin positie

Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, voelt zich comfortabel om long te zijn op Bitcoin, ondanks de recente marktonrust. Hij stelt dat het bezit van Bitcoin tegenwoordig minder spannend is dan zes maanden geleden. Toen was de markt nog volop in beweging door de agressieve rentecampagne van de Amerikaanse Federal Reserve en de spectaculaire instorting van FTX. Ook de aanvallen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op enkele grote spelers in de industrie hebben de markt niet beïnvloed. Ondanks deze omstandigheden is Bitcoin erin geslaagd om zich te onderscheiden van andere financiële activa.

Mark Yusko, oprichter en CEO van cryptohedgefonds Morgan Creek Digital, voorspelt dat de prijs van Bitcoin op lange termijn met maar liefst 880% zal stijgen. Hij stelt dat Bitcoin als het digitale equivalent van goud moet worden beschouwd. Als Bitcoin dezelfde marktwaarde bereikt als goud, stijgt de marktwaarde met 887% en ligt de prijs per stuk op $300.000 of meer. Yusko maakt de analogie dat als we aannemen dat de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer gelijk moet zijn aan die van goud, dan is Bitcoin digitaal goud en speelt het de rol van basisgeld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.