Bitcoin: ongekende stilte voor de storm?

PPieter 31 juli 2023 10:02

De Bitcoin koers blijft onveranderd in het nauwste bereik ooit, terwijl de volatiliteit van de cryptocurrency naar het laagste punt ooit daalt. Zou de nabije toekomst een verandering brengen?

Bitcoin koers blijft binnen nauwe marge

De Bitcoin koers heeft recentelijk weinig beweging getoond, met waarden die nauw rond het $29.400 merk schommelen. Ondanks korte stoten en dips blijft het algemene bereik waarin de munt verhandelt bijzonder smal. Dit heeft ertoe geleid dat sommigen zich afvragen of er binnenkort een grote beweging op komst is, aangezien consolidatie vaak voorafgaat aan aanzienlijke volatiliteitspieken.

Historisch lage volatiliteit voor Bitcoin

Opvallend is dat de volatiliteit van Bitcoin dichtbij het laagste punt in haar geschiedenis ligt. Dit betekent dat de prijsschommelingen van Bitcoin op dit moment uitzonderlijk laag zijn. Hoewel dit voor sommigen kan wijzen op een gebrek aan interesse in de munt, zou het ook een teken kunnen zijn dat de markt een periode van stabiliteit doormaakt voorafgaand aan een mogelijke prijsuitbarsting.

Een andere opvallende ontwikkeling is het feit dat het handelsvolume van Bitcoin aanzienlijk is gedaald, met het zevendaagse gemiddelde dat het laagste niveau bereikt sinds het begin van 2021. Deze daling van het handelsvolume kan wijzen op verminderde belangstelling voor de munt op korte termijn, maar kan ook een indicatie zijn dat houders van Bitcoin momenteel niet bereid zijn hun posities te verkopen, in afwachting van mogelijk toekomstige prijsstijgingen.

Het aantal dagelijks actieve Bitcoin-adressen is ook gedaald, wat zou kunnen wijzen op een afname van de netwerkactiviteit. Dit kan worden geïnterpreteerd als een teken dat er momenteel minder transacties op het Bitcoin-netwerk plaatsvinden. Echter, het is ook mogelijk dat gebruikers hun activiteit simpelweg hebben verminderd in afwachting van mogelijke toekomstige marktbewegingen.

Verwachte toename in Bitcoin volatiliteit

Ondanks de huidige rust op de Bitcoin-markt, verwachten velen dat er binnenkort een toename van de volatiliteit zal komen. Dit kan worden veroorzaakt door een aantal aankomende macro-economische gebeurtenissen. Deze omvatten inflatiecijfers voor de Eurozone en Amerikaanse banenrapporten, werkloosheidscijfers en de rentebeslissing van de centrale bank van Engeland. Elk van deze gebeurtenissen heeft het potentieel om aanzienlijke impact te hebben op de Bitcoin koers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.