Bitcoin neemt een duik na verkoop door SpaceX

TTijmen 18 augustus 2023 09:32

De Bitcoin-waarde is met ongeveer 8 procent gedaald na de bekendmaking dat SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, honderden miljoenen dollars aan Bitcoins heeft verkocht.

Abrupte daling van Bitcoin-waarde

De Bitcoin onderging een plotselinge waardevermindering, waarbij de prijs in één dag daalde van iets meer dan $26.000 naar ongeveer $24.000. Dit is een daling van ongeveer 8 procent, wat een aanzienlijke impact heeft op de markt.

SpaceX verkoop veroorzaakt Bitcoin-daling

Het nieuws dat SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Elon Musk, honderden miljoenen dollars aan Bitcoins heeft verkocht, wordt gezien als de belangrijkste oorzaak van deze daling. Musk staat bekend als een fervent voorstander van cryptocurrency, wat dit nieuws des te opvallender maakt.

Mogelijke renteverhoging beïnvloedt Bitcoin-waarde

Crypto-experts suggereren dat de plotselinge daling van de Bitcoin-waarde ook deels kan worden toegeschreven aan speculaties over een mogelijke renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank. Een renteverhoging kan een ongunstige impact hebben op de Bitcoin-koers.

Ondanks de recente daling, heeft Bitcoin in 2023 nog steeds een aanzienlijke waardestijging ervaren. Begin dit jaar was een Bitcoin nog ongeveer $15.000 waard, wat betekent dat de waarde ondanks de recente daling met ongeveer 57 procent is gestegen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.