Bitcoin neemt een duik door gebrek aan liquiditeit

PPieter 18 juli 2023 10:27

Na een recente piek, heeft Bitcoin (BTC) een duik genomen door een gebrek aan liquiditeit. Met twee keer een duik onder de $30.000, blijft de stabiliteit van Bitcoin twijfelachtig. Dit, gekoppeld aan een dalende hash-snelheid, maakt een uitbraak onder de $30.000 bijna onvermijdelijk.

Onstabiele koers voor Bitcoin

Bitcoin (BTC) kende afgelopen vrijdag een onstabiele dag. Na het bereiken van een piek van $31.500 op donderdag, daalde de koers naar $30.300. Er was echter ook een korte duik onder $29.700 voordat het zich herstelde. Ondanks het herstel blijft de $30.000 een onstabiele mijlpaal voor de cryptocurrency, met vanochtend al een tweede duik onder dit bedrag.

Gebrek aan liquiditeit veroorzaakt onrust

Volgens analisten van Greeks.live is het gebrek aan liquiditeit in de markt de reden achter de onstabiele koersen van Bitcoin. Dit gebrek aan voldoende verhandelbare assets maakt de koersen gevoelig voor plotselinge pieken en dalen, zoals de V-vormige dip die we onlangs hebben gezien.

Kapitaal blijft de markt instromen

Ondanks de recente dalingen en het gebrek aan liquiditeit, blijft er gestaag kapitaal naar de markt stromen, aldus Glassnode. De huidige marktomstandigheden doen denken aan de situaties in 2016 en 2019-2020, toen er ook sprake was van een trage maar gestage instroom van kapitaal ondanks onrustige marktomstandigheden.

Een opvallende trend in de huidige markt is de daling van Bitcoin's hash rate. Deze daling volgt na een recente piek waarbij de hash rate een nieuw record bereikte. Dit zorgde voor een verhoging van de mining-moeilijkheidsgraad, waardoor miners nu hopen op een verlaging van deze graad om de druk te verlichten.

Analisten zijn verdeeld over de toekomstige koers van Bitcoin. Michaël van de Poppe verwacht dat de Bitcoin de liquiditeit onderin de $29.000 zal opvegen waarna het weer kan stijgen naar een nieuwe piek. Duo Nine is echter minder optimistisch en ziet een uitbraak onder $30.000 als 'onvermijdelijk'. Hij vraagt zich ook af of de $28.000 überhaupt stand zal houden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.