Bitcoin-mining verbeteren het Texaanse stroomnet, volgens senator Cruz

PPieter 10 september 2023 20:01

Senator Ted Cruz van Texas prijst Bitcoin-mining voor het stabiliseren van het Texaanse elektriciteitsnetwerk. Dit wordt mogelijk gemaakt door miners die hun operaties kunnen stoppen tijdens stroomtekorten, waardoor energie beschikbaar wordt voor essentiële diensten.

Cruz prijst Bitcoin-mining voor stroomnet

In een recent radio-interview met Fox News heeft senator Ted Cruz van Texas zijn waardering uitgesproken voor Bitcoin-mining. Volgens Cruz kan de mining-activiteit het Texaanse stroomnet aanzienlijk ondersteunen. Zijn visie is in lijn met de al bestaande invloed van Texas in de Amerikaanse cryptomining industrie en hij hoopt dat deze trend zal voortzetten.

Bitcoin-mining als veiligheidsbuffer

Het belangrijkste voordeel van Bitcoin-mining, zoals Cruz uitlegt, is de mogelijkheid om de activiteiten onmiddellijk te stoppen in geval van nood. Wanneer het elektriciteitsnetwerk onder druk staat, kunnen miners stoppen en zo noodzakelijke energie beschikbaar stellen voor essentiële diensten zoals ziekenhuizen. In feite dienen Bitcoin-miningfaciliteiten als een soort veiligheidsbuffer voor het stroomnet.

Compensatie voor het stoppen van mining-activiteiten

In een recente situatie illustreerde Riot, een prominente Bitcoin miner in Texas, dit voordeel. Tijdens een zware stroomcrisis werd het bedrijf door de staat betaald om zijn mining-apparatuur te stoppen. Riot ontving bijna $10 miljoen aan compensatie, wat meer is dan wat het bedrijf zou hebben verdiend met het minen van Bitcoin.

Senator Cruz is niet de enige politieke figuur in Amerika die de voordelen van Bitcoin-mining en crypto in het algemeen erkent. Een groeiend aantal Amerikaanse politici, waaronder presidentiële kandidaten zoals Robert F. Kennedy Jr. en Ron DeSantis, ziet de voordelen in van cryptomining. Interessant is ook dat voormalig president Donald Trump een aanzienlijke hoeveelheid Ethereum bezit.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.