Bitcoin-mining draagt bij aan een groene revolutie: Methaan van vuilnisbelten omgezet in energie

TTijmen 5 september 2023 13:13

Het Amerikaanse energiebedrijf Nodal Power haalt $13 miljoen aan investeringen binnen om methaan van vuilnisbelten om te zetten in energie voor bitcoin-mining. Deze innovatieve aanpak kan bijdragen aan het verminderen van de milieuschade door methaan en de duurzaamheid van crypto-mining verbeteren.

Groene revolutie in bitcoin-mining

Nodal Power, gevestigd in de Verenigde Staten, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door $13 miljoen aan financiering te verwerven. Met dit geld kan het bedrijf zijn bijzondere activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft een uniek proces ontwikkeld waarbij methaan, een krachtig broeikasgas dat vrijkomt op vuilnisbelten, wordt omgezet in energie. Deze energie wordt vervolgens ingezet om diverse activiteiten te ondersteunen, waaronder het minen van bitcoin. Deze innovatieve aanpak zou revolutionair kunnen zijn in de wereld van cryptocurrency, aangezien het niet alleen de impact op het milieu vermindert, maar ook bijdraagt aan de duurzaamheid van bitcoin-mining.

Methaan: een onderschatte boosdoener

Methaan is een zeer krachtig broeikasgas. Het vermogen om warmte vast te houden is maar liefst 25 keer groter dan dat van koolstofdioxide (CO2). Als gevolg hiervan draagt methaan in aanzienlijke mate bij aan de opwarming van de aarde. Door het methaan dat vrijkomt op vuilnisbelten om te zetten in energie, pakt Nodal Power niet alleen een belangrijk milieuprobleem aan maar draagt het ook bij aan de groene revolutie in crypto-mining.

Vuilnisbelten: een uitdaging en kans

Vuilnisbelten zijn een grote bron van vervuiling. Ze vervuilen niet alleen de lokale grond en waterafvoer, maar produceren ook aanzienlijke hoeveelheden methaan wanneer het afval langzaam afbreekt. Dit methaan is zeer schadelijk voor het milieu. Hoewel sommige bedrijven methaan al omzetten in elektriciteit, blijft het voor hen een uitdaging om deze energie te verkopen aan het elektriciteitsnet. Volgens Daniel Batten, een fervent voorstander van duurzame bitcoin-mining, kan slechts 25% van deze bedrijven hun energie daadwerkelijk aan het net verkopen. Het omzetten van methaan in energie voor bitcoin-mining kan voor deze bedrijven een haalbaar en milieuvriendelijk alternatief zijn.

Het initiatief van Nodal Power is niet nieuw. Het bedrijf begon vorig jaar al met het omzetten van methaan uit vuilnisbelten in energie. Dit jaar heeft ook Vespene Energy zich bij de groene revolutie aangesloten. Samen halen deze bedrijven jaarlijks een equivalent van 20.000 ton CO2 uit de lucht. En de toekomst ziet er nog groener uit. Volgens Batten zullen er in het vierde kwartaal van 2023 nog twee bedrijven starten met het opschonen van vuilnisbelten door middel van bitcoin-mining. De groene revolutie in de crypto-mining industrie is duidelijk aan de horizon.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.