Bitcoin-miners veroorzaken koersdaling door massale muntverplaatsing

TTijmen 4 januari 2024 08:31

Een plotselinge daling in de bitcoin koers is mogelijk veroorzaakt door Bitcoin-miners die grote hoeveelheden van de cryptocurrency naar exchanges verplaatsten. Dit zorgt voor speculatie rondom de impact van miners op de bitcoin-markt.

Miners mogelijk verantwoordelijk voor koersdaling

Woensdagmiddag zagen we een aanzienlijke daling in de bitcoin koers, die nog steeds verre van hersteld is. Het is vaak moeilijk om de exacte oorzaak van zo'n crash te bepalen, maar on-chain data suggereert dat miners grote hoeveelheden bitcoin naar crypto exchanges hebben verplaatst. Dit patroon doet denken aan situaties in het verleden toen soortgelijke acties ook gepaard gingen met een crash.

Verplaatsing van coins door miners

Analyse op het blockchainanalyseplatform CryptoQuant toont aan dat miners sinds eind december inderdaad veel coins naar exchanges hebben verplaatst. Hoewel de piek in mei hoger was en de crash 'maar' 13% bedroeg, zien we nu toch een opvallende verplaatsing van coins die gepaard gaat met een aanzienlijke koersdaling. Transacties van miners hoeven niet altijd tot enorme crashes te leiden, maar ze kunnen wel invloed hebben op de marktdynamiek.

Ondanks de huidige turbulentie, lieten bitcoin miners vorige maand nog een optimistische houding zien. Ze deden aanzienlijke investeringen in hun productiecapaciteit, vooral in aanloop naar de Bitcoin halving die in april plaats moet gaan vinden. Ook bereikte de Bitcoin's hashrate tijdens kerst een nieuw record. Echter, gezien de huidige ontwikkelingen, is het de vraag of dit optimisme standhoudt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.