Bitcoin miners in de startblokken voor de halving: spektakel in aantocht

PPieter 1 augustus 2023 20:52

Bitcoin miners bereiden zich voor op de aankomende halving, waarbij de beloningen voor het toevoegen van een nieuw transactieblok halveren. De voorbereidingen zijn cruciaal voor de overleving van de miners, aangezien hun omzet met 50% zal dalen.

Halving zorgt voor halvering block rewards

Het is bijna tijd voor de bitcoin halving. Dit belangrijke evenement zorgt ervoor dat de beloningen, of block rewards, die miners ontvangen voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de blockchain, gehalveerd worden. Rond april volgend jaar kunnen miners verwachten dat hun beloningen dalen van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Dit betekent in feite een halvering van de omzet van miners.

Toename van hashrate in aanloop naar halving

Historische gegevens suggereren dat de hashrate, de totale rekenkracht van het netwerk, zou kunnen blijven stijgen in de aanloop naar de halving. Dit komt doordat miners hun hashrate proberen te verhogen door het installeren van nieuwe, efficiëntere machines. Dit verhoogt de concurrentie, wat nadelig kan zijn voor de winstgevendheid van de miners. Een hogere hashrate leidt automatisch tot een hogere moeilijkheidsgraad van het mining-proces, om de blokproductiesnelheid op ongeveer tien minuten te houden.

Optimalisatie van cashflow en winst door miners

Tegenwoordig proberen miners hun cashflow en de winst van hun operaties te verbeteren door de bestaande en nieuw gewonnen bitcoins goed te beheren. Dit is vooral belangrijk in de aanloop naar de halving, als hun beloningen en dus hun inkomsten aanzienlijk zullen dalen.

Vóór de vorige halving begonnen miners een jaar van tevoren met het accumuleren van bitcoin. Zodra de beloningen werden gehalveerd, begonnen ze hun holdings te lossen. Hoewel deze trend nog niet zichtbaar is, is er minder dan negen maanden te gaan tot de volgende halving. Er werd onlangs een recordbedrag van 128 miljoen dollar, het equivalent van 315% van de totale dagelijkse omzet, naar de crypto exchanges gestuurd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.