Bitcoin miner Riot Platforms verdient miljoenen door minder te minen

PPieter 8 oktober 2023 04:40

De Amerikaanse Bitcoin miner Riot Platforms verdient miljoenen door minder te minen. In september werd het bedrijf betaald door de Texaanse overheid om hun hardware uit te schakelen, dit om stroomstoringen te voorkomen tijdens extreme hittegolven.

Riot Platforms verdient door te stoppen

Riot Platforms, een prominente Bitcoin miner uit de Verenigde Staten, heeft miljoenen verdiend door hun mijnactiviteiten tijdelijk te stoppen. Door extreme hittegolven in Texas was er een hoog risico op stroomstoringen. Om dit te voorkomen, besloot de Texaanse overheid het bedrijf te betalen om hun mining hardware uit te schakelen. Een slimme zet die zowel de overheid als het bedrijf flink ten goede kwam.

Vermindering stroomverbruik tegen overbelasting

Tijdens de extreme hitte in september werd Riot Platforms door de overheid betaald om hun stroomverbruik te verminderen. Met een bedrag van $2,5 miljoen werd het bedrijf gecompenseerd voor het uitschakelen van hun mining hardware. Hiermee werd voorkomen dat het elektriciteitsnet overbelast raakte tijdens de hittegolf, wanneer huishoudens en bedrijven massaal hun airconditioning aanzetten en het energieverbruik piekt.

Subsidie stabiliseert elektriciteitsnetwerk

Deze subsidie is niet alleen voordelig voor Riot Platforms, maar ook voor het elektriciteitsnetwerk. Het zorgt er namelijk voor stabiliteit, omdat het verschil tussen vraag en aanbod niet te groot wordt. Dankzij deze subsidie kunnen Bitcoin miners zoals Riot Platforms hun apparatuur uitschakelen tijdens piekmomenten. Dit zorgt ervoor dat de energieprijzen stabiel blijven en voorkomt dat energiecentrales uitgeschakeld moeten worden.

Het meest opmerkelijke is dat Riot Platforms, ondanks het stopzetten van veel van hun mining hardware, in september zelfs meer Bitcoins wist te produceren dan in de voorgaande maand. In totaal werden 362 Bitcoins gedolven, een toename van 9% ten opzichte van augustus. Dit toont aan dat het bedrijf efficiënt kan opereren, zelfs onder uitdagende omstandigheden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.