Bitcoin markeert een mijlpaal: Recordaantal lang termijn houders

TTijmen 29 september 2023 17:42

Bitcoin toont een opmerkelijke verschuiving in het houderslandschap, waarbij het aantal langetermijnbezitters een nieuw hoogtepunt heeft bereikt. Dit kan van invloed zijn op de nabije toekomst van de munt.

Recordaantal langetermijnbezitters van Bitcoin

Hoewel de bitcoin koers sinds maart gestaag is gebleven, kunnen er binnenkort veranderingen op til zijn. Volgens on-chain analisten is er een opmerkelijke toename van langetermijninvesteerders die de munt vasthouden. Dit aantal heeft een nieuw record bereikt, wat kan wijzen op een verschuiving in het beleggerslandschap van Bitcoin. Dit nieuwe record toont aan dat langetermijninvesteerders niet worden afgeschrikt door de licht gedaalde koers en vertrouwen hebben in de toekomst van de munt.

Mogelijke parabolische stijging door FOMO

De recente verschuiving naar langdurige investeerders kan een onverwacht effect hebben op de kortetermijnbezitters van de munt. Analisten voorspellen dat als kortetermijnbezitters zich bewust worden van hun dalende greep op de markt - ze bezitten momenteel ongeveer 20% van alle coins, wat historisch gezien laag is - de Bitcoin koers parabolisch zou kunnen stijgen. Dit zou een golf van FOMO (Fear Of Missing Out) kunnen veroorzaken onder deze groep investeerders, wat de prijs verder zou kunnen opdrijven.

Ondanks de verschuiving naar langetermijninvesteerders, is er een opmerkelijke daling in het handelsvolume van Bitcoin. Dit is gedaald naar een dieptepunt dat we sinds 2017 niet meer hebben gezien. Dit wijst op een rustigere markt met minder actieve investeerders. Echter, de investeerders die wel actief blijven, lijken meer bereid om hun coins voor de lange termijn vast te houden. Dit kan van invloed zijn op de algemene beschikbaarheid van Bitcoin op de markt en mogelijk leiden tot prijsstijgingen op de lange termijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.