Bitcoin maakt zich los van de dollar en andere cryptonieuws

PPieter 23 juli 2023 06:16

In 2023 wordt de correlatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar steeds zwakker, terwijl een bekend koppel een akkoord bereikt over een grote witwaszaak met Bitcoin. Ondertussen krijgen gedupeerden van het failliete Celsius hun geld gedeeltelijk terug.

Bitcoin verzwakt correlatie met dollar

Het lijkt erop dat Bitcoin zich in 2023 losmaakt van zijn traditionele omgekeerde correlatie met de Amerikaanse dollar. Volgens recente data is deze correlatie gedaald van -61% naar -10% in het afgelopen jaar, wat aangeeft dat de prijs van Bitcoin minder sterk gekoppeld is aan de waarde van de dollar dan in voorgaande jaren. Dit wijst op een veranderende dynamiek in de cryptocurrency markt.

Schikking bereikt in grote witwaszaak

In andere nieuws, Heather Morgan, ook bekend als 'Razzlekhan', en haar echtgenoot Ilya Lichtenstein, hebben een overeenkomst getroffen met de autoriteiten in een witwaszaak van cryptocurrency. Het echtpaar wordt ervan beschuldigd miljarden dollars aan cryptocurrency te hebben witgewassen, afkomstig van de notoire Bitfinex-hack in 2016. Dit markeert een belangrijke ontwikkeling in de strijd tegen criminele activiteiten in de cryptocurrency wereld.

Gedupeerden van het failliete Celsius krijgen mogelijk eind dit jaar een deel van hun geld terug. Celsius Network heeft schikkingen bereikt die de weg vrijmaken voor het retourneren van geld aan klanten. Als de rechtbank de plannen goedkeurt, kan Celsius haar faillissementsprocedure officieel afronden. Dit is een hoopvol signaal voor gedupeerden van vergelijkbare gevallen in de crypto-industrie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.