Bitcoin krijgt groen licht: Raoul Pal ziet optimistisch signaal

PPieter 29 augustus 2023 11:32

Voormalig Goldman Sachs bestuurder Raoul Pal ontdekt een zeldzaam bullish signaal voor de Bitcoin koers. Dit is de vijfde keer in het verleden dat dit signaal een koersexplosie voor Bitcoin heeft voorspeld.

Raoul Pal ziet bullish signaal voor Bitcoin

Raoul Pal, een oud-bankier van Goldman Sachs, heeft een teken ontdekt dat in het verleden vijf keer heeft geleid tot een sterke stijging van de Bitcoin koers. Dit teken is de 30-daagse volatiliteit van Bitcoin, die voor het eerst sinds het begin van dit jaar onder de 20 is gekomen. Volgens Pal kan deze daling in volatiliteit de aanzet zijn voor een rally die enkele maanden kan duren.

Lage volatiliteit kan leiden tot sterke koersbewegingen

Om zijn voorspelling te staven, haalt Pal voorbeelden aan van hoe Bitcoin presteerde na eerdere perioden van lage volatiliteit. Zijn analyse laat zien dat na sterke perioden in het begin van het jaar, de cryptomarkten in de zomer vaak een terugval zien. Dit heeft echter altijd geleid tot aanzienlijke koersbewegingen in de daaropvolgende twee tot vier maanden. De data liegt er volgens Pal dan ook niet om: Bitcoin heeft in het verleden op basis van deze volatiliteitsindicator uitzonderlijke rendementen weten te behalen.

Naast de 30-daagse volatiliteit van Bitcoin, vestigt Pal de aandacht op andere bullish indicatoren voor de munt. Hij houdt momenteel de Bollinger Bands nauwlettend in de gaten, een andere technische indicator die wordt gebruikt om volatiliteit te meten. Bollinger Bands zijn in feite twee lijnen die aangeven in hoeverre de koers fluctueert. Volgens Pal zijn de Bollinger Bands voor Bitcoin op dit moment 'strakker dan ooit', wat een andere indicator kan zijn voor een aanstaande koersstijging.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.