Bitcoin koers stijgt ondanks mogelijke renteverhoging: De rol van de Spot Bitcoin ETF

PPieter 21 oktober 2023 07:02

De Bitcoin koers stijgt onverwacht terwijl de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) mogelijke renteverhogingen aankondigt. Is de aankomende Spot Bitcoin ETF de reden achter deze onverwachte koersstijging?

Bitcoin koers stijgt ondanks renteverhogingssignalen

Het lijkt erop dat de cryptomarkt de woorden van Jerome Powell niet meer zo serieus neemt, aangezien eerdere voorspellingen niet uitkwamen. Zo voorspelde Powell eerder dat de inflatie tijdelijk zou zijn en dat de rentes lang rond het nulpunt zouden blijven. Nu lijkt de markt een renteverlaging te verwachten, terwijl Powell nog steeds praat over mogelijke renteverhogingen.

De huidige rentes zijn extreem hoog in vergelijking met de afgelopen 10 jaar, wat het onwaarschijnlijk maakt dat Bitcoin zomaar aan een nieuwe bullrun begint. Echter, de markt lijkt een minimale kans op een renteverlaging in te prijzen, wat een interessant contrast vormt met de uitspraken van Powell.

Spot Bitcoin ETF als mogelijke katalysator

Ondanks de hoge rentes en onzekere economische vooruitzichten, hopen velen op de komst van de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF als een grote stimulans voor de Bitcoin koers. Investeren in Bitcoin lijkt populairder te worden in afwachting van dit fonds, wat mogelijk de recente koersstijging verklaart.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.