Bitcoin Koers Onder Druk door Dreiging van Rechtszaak en Verkopende Whales

PPieter 3 augustus 2023 10:27

De koers van Bitcoin kent een daling door de mogelijke aanklacht tegen Binance en de verkoopactiviteiten van grote investeerders, ook bekend als 'whales'. Zowel de macro-economische factoren als de interne marktdynamiek hebben bijgedragen aan deze situatie.

Bitcoin koers fluctueert tussen $29.000 en $29.200

Een kort moment van optimisme bracht de Bitcoin (BTC) koers boven de $30.000, maar de munt viel snel terug tot het bereik van $29.000 tot $29.200. Ondanks de fluctuaties blijft Bitcoin dominant in de markt, met een marktkapitalisatie van $564 miljard en een dominantie van 48,6%.

Fitch's kredietstatus verlaging kan Bitcoin beïnvloeden

De correlatie tussen Bitcoin en andere markten neemt af, maar de recente verlaging van de kredietstatus van de VS door Fitch van AAA naar AA+ kan nog steeds invloed hebben op de cryptomarkt. Experts waarschuwen voor potentiële omkeringen in risicovolle financiële markten, maar het effect op Bitcoin is nog onzeker.

Mogelijke fraudezaak tegen Binance roept zorgen op

Het nieuws over de mogelijke aanklacht tegen Binance voor fraude door het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de snelle daling van de Bitcoin koers. De aanklacht is nog in beraad, maar het effect op klanten is een punt van zorg.

Volgens analysebedrijf Kaiko is de volatiliteit van Bitcoin en Ethereum op een historisch laag niveau, zelfs lager dan bij traditionele activa zoals Nasdaq, S&P 500 en goud. Dit suggereert een periode van stabiliteit voor deze cryptocurrencies, ondanks de recente schommelingen.

Actieve Bitcoin whales, maar grote dump onwaarschijnlijk

Hoewel grote Bitcoin investeerders, of 'whales', de laatste tijd actiever zijn geworden, lijkt een grote verkoopgolf onwaarschijnlijk. Er is momenteel te weinig liquiditeit in de markt om grote hoeveelheden Bitcoin te verkopen aan particuliere investeerders. Dit betekent dat de markt waarschijnlijk stabiel zal blijven totdat er nieuwe liquiditeit binnenkomt.

Analist Keith Alan stelt dat het meest optimistische scenario zou zijn dat Bitcoin de 21-maanden moving average van $28.500 behoudt. Als dat gebeurt, kan de koers een hertest maken van de $30.000 en mogelijk zelfs de 100-weken moving average van $31.750 doorbreken. Maar hij heeft weinig vertrouwen in dit scenario en verwacht eerder een hertest van de support op $25.000 en mogelijk zelfs $20.000.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.